Elazığ'da Kurban Bayramı nedeniyle bıçak bileme ustaları yoğun bir çalışma temposuna girdi. Bayramın arife günü yaklaşırken, kurban kesim hazırlığı yapan vatandaşlar, körelen bıçaklarını biletmek için ustaların yanına akın ediyor. Çarşıda oluşan kalabalık, bıçakçı ve bileyicilerin iş yükünü artırıyor. Bıçak satıcıları ve bıçak bileme ustaları, gelen talepleri karşılamak için tam mesai yapmaya başladı. Bu durum, Elazığ'daki bıçakçılarda yoğun bir hareketliliğe yol açtı.
Bıçak bileme ustası Turan Kehya, 22 yıldır bu sektörde çalıştığını belirterek, “Yoğunluk bizde 2-3 gündür başladı. Halkımız da bıçaklarını son güne bırakıyor. Bu nedenle 7-8 eleman aldık. Şu an kazandığımız da elemanlara gidiyor. Sırf hizmet görülsün diye çalışıyoruz. Sabah saat 06.00’da iş başı yapıyoruz, gece saat 24.00-01.00’a kadar çalışıyoruz," dedi. Bıçak bileme fiyatlarının Malatya'da 75 ila 100 lira arasında değiştiğini, Elazığ'da ise fiyatları 40 lira olarak sabit tuttuklarını ifade etti. Satır fiyatlarının ise 70 lira olduğunu ekledi.
Bıçak bileme işine destek veren Adil Ters, "Bıçakçılarda yoğunluk var. Her yıl bu dönemde benzer bir yoğunluk yaşıyoruz. Vatandaşlar son güne bıraktıkları için işler artıyor. Bu yoğunluk nedeniyle biz de yardıma geldik. Sabah saat 06.00’da buradayız, akşama kadar çalışacağız," şeklinde konuştu. Bu yoğunluk, akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
