"Elinizde Belge Varsa Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunun!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı üçüncü birleşiminde; sözünün Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yine kesilmesi ve toplantıya verilen arada yaşananlara tepki gösterdi.

01 Aralık 2021 Çarşamba, 15:39
"Elinizde Belge Varsa Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunun!
-

Başkan Mustafa Gültak; “Çamlıbel Marina projesi ile ilgili olarak bize ve Sayın Bakanlarımıza iftira atılmasını asla kabul edemeyiz. Sayın Seçer’i ispata davet ediyor, varsa elinde bilgi-belge savcılığa suç duyurusunda bulunmaya çağırıyorum” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısında yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı. “Ben de tıpkı Sayın Vahap Seçer gibi halkımız tarafından seçilmiş ve göreve gelmiş bir belediye başkanıyım” diyen Başkan Gültak; “Meclis toplantısında Vahap Seçer tarafından üzerime atılan iftira nedeniyle söz alıp, kamuoyunu ve basını bilgilendirmek istedim. Fakat önceki toplantılarda olduğu gibi bana yine söz verilmedi, mikrofonum kapatılıp sesim kesildi. Ne kentimizin ne de Meclisin gerilmesini istemiyoruz. Fakat Sayın Seçer de ‘meclis düzenini sağlıyorum’ gibi bir gerekçeye sığınarak, Meclis üyeleri ve belediye başkanlarına iftira atamaz, hakaretamiz söz ve ifadeler, yakıştırmalar kullanamaz” diye konuştu.

“Çözüm yeri savcılıklardır, mahkemelerdir”

Sözlerini; “Şerefli ve namuslu bir insan ve belediye başkanı olarak, ‘çamur at izi kalsın, yıpransınlar’ şeklindeki tutumun karşısındayız, bunu asla kabul edemeyiz” şeklinde sürdüren Başkan Mustafa Gültak; “Çamlıbel Marina Projesi ile ilgili olarak belediye olarak bize veya Bakanlarımıza isnat edilen iddialarla ilgili olarak Sayın Vahap Seçer’i ispata davet ediyoruz.

Demokrasilerde bu tür iddia ve suç isnatlarının çözüm yeri savcılıklar, mahkemelerdir. Varsa elindeki bilgi ve belgelerle Savcılığa suç duyurusunda bulunması için Vahap Beyi davet ediyorum. Bize yönelik iftira içerikli iddiaları nedeniyle de kendisini şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

“İftiralar karşısında susmayacak, hakkımızı savunacağız”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına verilen ara esnasında, dışarıda yaşanan arbedede bir şahsın üzerine yürümesi ile ilgili olarak da Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığını ifade etti. Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Meclis salonundan çıkarken belediye çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi üzerime yürüdü. Araya giren korumalarım, bu kişiyi uzaklaştırmak için müdahale etti. Şahıslar, koruma polislerime mukavemette de bulunarak görevlerini yapmalarını engellediler. Bunun üzerine koruma polislerim, Cumhuriyet Savcılığı’na başvurup bu kişiden şikâyetçi oldu.

Büyükşehir belediyesi personeli olduğu iddia edilen bu kişilerin Meclis toplantı salonunda ne işi vardır? Bu kişiler nereden cesaret alarak üzerime yürümüşlerdir? Bu durum, kafalarda soru işaretleri yaratmıştır. Konuyla ilgili artık hukuki süreç işleyecektir. Bilinmelidir ki doğru bildiğimiz yoldan ayrılmayacağız ve iftiralar karşısında susmayacağız. Hakkımızı ve hukukumuzu savunmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor