Emekli Evi’nde Torun İlk Baharını, Dedesi İkinci Baharını Yaşadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları, İkinci Bahar Emekli Evi’nde konser verdi. 55 yaşın üstündeki 100’e yakın emekli, konserde kimi zaman duygu yüklü eserlere eşlik ederken, kimi zaman da söylenen oyun havalarıyla doyasıya eğlendi.

16 Ağustos 2019 Cuma, 09:28
Emekli Evi’nde Torun İlk Baharını, Dedesi İkinci Baharını Yaşadı
-

Emeklilerden Mehmet Şerin Alış, konsere torunu Lena Polat’la birlikte katıldı. Emekli öğretmen Alış, “Mersin’de 19 yıldır yaşıyorum. Ancak son dönemde yapılan çalışmalar gerçekten sosyal yönden insanları mutlu ediyor” dedi.
Emeklilerin sosyal etkinliklere daha fazla katılarak, kaliteli zaman geçirmesini amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İkinci Bahar Emekli Evi’nde, sanatsal ve kültürel etkinlikler hız kesmiyor. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları, İkinci Bahar Emekli Evi’nde bir konser verdi. Çok sayıda emeklinin katıldığı etkinliği, emeklilerden Mehmet Serin Alış da torunu ile birlikte izledi.
Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki İkinci Bahar Emekli Evi’ndeki konsere, 55 yaşın üzerindeki 100’e yakın emekli izledi. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’nden örnekler sunan sanatçılar, zaman zaman duygu yüklü ezgilerle emeklilerin gönül tellerine dokunurken; kimi zaman da söyledikleri oyun havalarıyla doyasıya eğlenmelerini sağladı. Emekli vatandaşlar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Mehmet Şerin Alış adlı emekli öğretmen konseri torunuyla birlikte izledi.
“Son dönemde yapılan çalışmalar insanları mutlu ediyor”
37 yıllık görevinin ardından ikinci baharını Emekli Evi’nde geçiren vatandaşlardan emekli Türkçe öğretmeni Mehmet Şerin Alış, torunu Lena Polat’la müzik keyfi yaşadı. Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemdeki çalışmalarından mutlu olduğunu vurgulayan Alış, şunları söyledi:
“Böyle sosyal aktivitelerin olması gerçekten çok güzel bir şey. Mersin’de 19 yıldır yaşıyorum. Ancak son dönemde yapılan çalışmalar gerçekten sosyal yönden insanları mutlu ediyor. Böyle bir çalışmanın devamı güzellikler yaratacaktır. Hani ‘müzik ruhun gıdasıdır’ demişler. Bana göre az demişler. Müzikle iç içeyiz diyebiliriz. Müziğin olduğu her yerde varız. Torunumla müzikli olan yerlere gitmeyi her zaman tercih ederiz, yeter ki müzik olsun. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel çalışmaları var.”
Emekliler etkinlikten memnun kaldı
Yıllardır Mersin’de ikamet ettiğini belirten emekli vatandaşlardan Gülseren Coşkun, “Daha önceleri hiç böyle bir etkinlik görmedik. Başkanımız’a çok teşekkür ederim bize böyle bir imkan sağladığı için. Halk Müziği eşliğinde harika bir gün geçiriyorum” dedi.
İki yıllık emekli ve dört çocuk annesi Aliye Sütsatar ise fırsat buldukça Emekli Evi’ne gittiğini ve çok güzel arkadaşlıklar edindiğini belirterek, “Vahap Bey'in yaptığı etkinliklerden çok memnunuz. Bugünkü etkinlik çok güzel bir etkinlik mesela” diye konuştu.
Emekli Evi’nde Torun İlk Baharını, Dedesi İkinci Baharını Yaşadı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı