Emekliler, Tarsus Gençlik Kampı’nda Mutlu Bir Gün Geçirdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde vatandaşların yaşadığı sıkıntıları azamiye indirmek ve toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata katılabilmesi için yürüttüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor.

06 Ekim 2020 Salı, 10:12
G: 06.10.2020 - 18:28
Emekliler, Tarsus Gençlik Kampı’nda Mutlu Bir Gün Geçirdi
-

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yenişehir Emekli Evi üyesi ileri yaş almış yurttaşlar, Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandı. Verilen hizmetten oldukça hoşnut kalan emekliler, memnuniyetlerini dile getirdi.

Mersin’den otobüsle alınan 20 emekli, Tarsus’a götürülerek önce Şelale’yi gezdi. Ardından Büyükşehir Tarsus Gençlik Kampı kampüsüne giden emeklilere burada usta aşçılar tarafından hazırlanan kebap ikramı yapıldı. Büyükşehir sağlık ekiplerinin de hazır bekletildiği etkinliğe Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yöneticileri katıldı.


Mersin tarihi üzerine söyleşi

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami özen gösterilen programda Gazeteci-Yazar Mirza Turgut, Mersin tarihi üzerine gerçekleştirilen söyleşide konuşmacı oldu. Turgut konuşmasında Mersin’in tarihi ve gelişimi hakkında bilgi verdi. Mersin’in 180-200 yıllık geçmişi olan bir kent olduğuna vurgu yapan Turgut, konuşmasının sonunda emeklilerin sorularını da yanıtladı.


“Düşünülmüş olmak, hatırlanmak keyiflendirdi”

Büyükşehir’in ağırladığı 72 yaşındaki Aysel Yeni, verilen hizmetten dolayı oldukça memnun olduklarını kaydederek, “Pandemi döneminde hijyen kurallarına uyarak, sokağa çıkma yasağına riayet ettik. Elbette bu dönemde çok sıkıldık. Maaş almak veya market alışverişimizi yapmak için dışarı çıktık. Bu etkinlik beni oldukça mutlu etti. Düşünülmüş olmak, hatırlanmak keyiflendirdi. Büyükşehir yetkililerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.


“5 yıldızlı lokantaya gitsen böyle hizmet olmaz!”

Emekli Evi’nin bir başka üyesi Yusuf Eğidemir de arkadaşlarıyla bir araya gelmekten dolayı huzur bulduğunu söyleyerek, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Emekli Evi’ni açıp, bizleri misafir ettikleri için. Oraya gittiğimde arkadaşlarımla bir araya gelmekten dolayı huzur buluyorum, dertleşiyorum. Bugünki etkinlikten de memnun kaldım. 5 yıldızlı lokantaya gitsen böyle hizmet olmaz. Çok güzel şekilde ağırlandık. Her şey için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.


“Çok güzel ve zevkli dakikalar geçirdim”

Emeklilerden Cumali Yıldırım da çok güzel ve zevkli dakikalar geçirdiklerini kaydederek, “Etkinliklerin devamını diliyor ve teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Temiz havada ağaçların altında gerçekleşen etkinliğin son bölümünde ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan saz ekibi, başta sanat musikisi olmak üzere, birçok eseri seslendirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti