Emiş Teyze, Musluğundan Su Akmasının Sevincini Yaşıyor! MESKİ, 80 Yaşındaki Emiş Teyze’yi Suya Kavuşturdu

Kesintisiz içme ve kullanma suyu temini kapsamında Mersin’in tüm ilçelerinde aralıksız hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

24 Eylül 2020 Perşembe, 13:14
Emiş Teyze, Musluğundan Su Akmasının Sevincini Yaşıyor! MESKİ, 80 Yaşındaki Emiş Teyze’yi Suya Kavuşturdu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, tüm vatandaşları kesintisiz içme ve kullanma suyuna kavuşturuyor. MESKİ Aydıncık Şube Müdürlüğü personelleri yaptıkları çalışmalarla, Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve kovalarla evine su taşıyan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin içmesuyu hasretine son verdi. Yeni döşenen ve bir kısmı yenilenen içmesuyu hattı sayesinde Emiş Teyze’nin musluğundan artık su akıyor.

Aydıncık İlçesi’ne bağlı yüksek rakımlı Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin musluğundan su akmıyordu. Dağlık bir arazide uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrası kovalarla evine su taşıyan Emiş Teyze’nin durumunu haber alan Aydıncık Şube Müdürlüğü yetkilileri, zaman kaybetmeden müdahalede bulunarak, yeni içmesuyu hattı döşedi. MESKİ ekipleri, ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık patlaklar yaşanan içmesuyu hattını da yenileyerek, en yakın içmesuyu hattından musluğa kadar Emiş Teyze’ye içmesuyu ulaştırdı. İçmesuyu ihtiyacını karşılayabilmek için bölgede bulunan içmesuyu hattına giderek, kovalar ve plastik şişeler yardımıyla evine su taşımak zorunda kalan Emiş Teyze’nin su sıkıntısı, MESKİ yetkilileri tarafından döşenen ve yenilenen hatla çözüldü.

Emiş Teyze’ye Büyükşehir’den de yardım eli

Emiş Çatal’ın durumuna Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da kayıtsız kalmadı. Emiş Teyze’ye gıda kolisi yardımında bulunan ekipler, kendisinin Halkkart başvurusunu da aldı. Emiş Teyze’nin bakımsız kalan evi için de gerekli tadilat çalışmalarına başlanacak.

Emiş Teyze: “Mutluyum, çok şükür suyum akıyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve MESKİ yetkililerine teşekkür eden ve iyi dileklerini ileten Emiş Teyze, “80 yaşındayım. Burada yalnız yaşıyorum, kocam öldükten sonra köyümden ayrılmak istemedim, yuvamı bırakamadım. 6 tane çocuğum var, ama hepsi ayrı ayrı yerlerde yaşıyor. Daha önceleri evime su getirmek için şu gördüğünüz, dağlık olan ormanın içinden yürüyordum. Plastik şişelere, kovalara su doldurup eve taşıyordum. Bazen takılıp düşüyordum, her yanım yara bere içinde kalıyordu. Sağ olsunlar bir gün MESKİ’den geldiler ve sana içmesuyu getireceğiz, dediler. Mutluyum, çok şükür suyum akıyor. Benimle ilgileniyorlar, ihtiyaçlarımı soruyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hızır yardımcınız olsun. Başkanımız’a ve MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Emiş Teyze, Musluğundan Su Akmasının Sevincini Yaşıyor! MESKİ, 80 Yaşındaki Emiş Teyze’yi Suya Kavuşturdu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı