Enerjisa'dan Geleceğe Yatırım

Enerjisa, M.E.B. İle Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü'nü Hayata Geçiriyor

28 Aralık 2017 Perşembe, 14:58
Enerjisa'dan Geleceğe Yatırım
-

Enerjisa Dağıtım Şirketleri; Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan "Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında, sektörde bir ilk olan Mobil Eğitim Tırı da kullanılarak elektrik-elektronik teknolojisi alanındaki öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerine katkıda bulunacak.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri; Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ, dağıtım hizmeti verdiği 14 ilde mesleki eğitim faaliyetleri kapsamında elektrik-elektronik alanında öğrenim gören öğrencilere ve alan öğretmenlerine yönelik Mesleki İşbirliği Protokolü'nü Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçiriyor.

Katılımcılar 3 yıl geçerli olacak protokol ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, İstanbul Anadolu Yakası, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Kilis ve Hatay’da bulunan MEB’e bağlı okullar, eğitim merkezleri ve Enerjisa Mobil Eğitim Tırı'nda teorik ve uygulamalı eğitimler alacak. Protokol ile öğrencilerin niteliklerinin geliştirilmesi, öğretmenlerin mesleki bilgi ve becerilerinin güncellenmesi ile öğrencilerin daha nitelikli şekilde yetiştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Projenin teknik konular kadar iş sağlığı güvenliği eğitimlerini de de kapsadığını belirten Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, “Sektörümüzün geleceği için şüphesiz ki iyi yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bunun için biz önemli bir adım attık, Türkiye’de sektörde ilk olan uygulamamız ile mobil bir eğitim merkezi kurduk. Dershane dışında alternatif bir mekan oluşturarak eğitimi çalışanlarımızın lokasyonlarına taşıdık. Mobil Eğitim Tırımızı sahada kullanılan tüm ekipmanlarla donattık. Bu kaynağımızı paydaşlarımızla değerlendirdiğimiz sürece sektörümüzü ileri taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu kapsamda MEB ile imzaladığımız protokol nitelikli işgücü yaratmaya yönelik kamu kuruluşu ve özel sektör arasında atılan büyük bir adımdır. Bu adım ile bölgelerimizde öğrencilere ve öğretmenlere ulaşmanın onlara fayda sağlayacak bir eğitimin parçası olmaktan büyük heyecan ve gurur duyuyoruz” dedi.

Protokol dahilinde katılımcıların mesleki eğitim ve gelişimlerinin yanı sıra İSG eğitimleri alabilmeleri için tüm detaylar gözetilerek, tam kapasiteli bir eğitim merkezi haline getirilen mobil eğitim merkezi güneş enerjisi panelleri ve rüzgar türbini ile ihtiyaç duyacağı elektriği kendisi üreterek çevre duyarlılığı konusunda da örnek teşkil ediyor.

Ayrıca protokol kapsamında mesleki gelişime yönelik programların yanı sıra, öğretmen ve öğrencilerin sosyal yaşam becerilerini ve kişisel gelişimlerini desteklemeye yönelik iletişim, takım çalışması ve mülakat teknikleri gibi eğitimlerin de gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti