Enfes Tarayıcı Oyunu; Agar.io!

Pek çok insan tarafından bilgisayar oyunları oldukça kıymetlidirler. Çünkü bu tarz oyunlar güzel ve hoş vakit geçirmek için oldukça etkilidirler. İşte detaylı

24 Şubat 2016 Çarşamba, 18:21
Enfes Tarayıcı Oyunu; Agar.io!
-

Pek çok insan tarafından bilgisayar oyunları oldukça kıymetlidirler. Çünkü bu tarz oyunlar güzel ve hoş vakit geçirmek için oldukça etkilidirler. Örneğin insanlar iş çıkışı biraz daha keyifli zaman geçirmek için, daha hoş bir atmosfer içinde yer almak için, kafa dağıtmak ve stres atmak için bu oyunlara yüklenebilirler. Bu noktada ise pek çok alternatif bulunurken, internetin ve bilgisayarların yaygınlaşması ile oyuncuların da keyifleri artmaktadır. Çünkü dileyen herkes doğrudan sevdikleri oyunların sitelerine giderek indirme derdi olmadan ve bilgisayar yükleme zahmeti bulunmadan oyunlarına kavuşabilir. Son dönemlerin en popüler oyunları arasında bulunan tarayıcı oyunları, kendi içlerinde dünyaca ünlü ve sağlam oyun türlerini bulundurur. Agar.io oyunu bunlardan biri olarak öne çıkar.

Oyunun Amacı Nedir?

Pek çok ülkede milyonlarca oyuncu tarafından değerlendirilen bu oyun en iyi çıkış yakalayan tarayıcı oyunları arasında yerini almıştır. Piyasaya çıkar çıkmaz ülkemiz dahil pek çok coğrafyada çok sayıda kişi tarafından değerlendirilen ve sevilerek oynan bu oyunlar pek çok kişinin de katılımı ile interaktif şekilde oynanır. Oyundaki amaç ise, herkesin sahip olduğu küçük yuvarlak karakteri büyütüp geliştirerek en büyük karakter haline getirmektir. Bu anlamda oyunun amacı da tanımlanabilir.

Agario Nasıl Oynanır?

Söz konusu agar.io oyununda karakterlerin doğru şekilde yönlendirilmeleri şarttır. Yani her oyuncu en iyi ve en sağlam şekilde karakterini büyütürken bunu ise yerdeki yemleri yiyerek ve kendinden küçük rakip karakterleri avlayarak başarır. Bu noktada ise kullanılan tuşlar öne çıkar. Çünkü karakteri yönlendirmek ve ona komut vermek de oldukça önemlidir.

Oyunda en etkili unsur faredir. Fare karakterin her şeyidir. Bir oyuncu sadece fare hareketleriyle bile birinciliğe oynayabilir. Oyunda karakterin zemin üzerinde çeşitli yerlerde yer alan yemleri yemesi sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde söz konusu karakterler büyütülebilir. Aynı zamanda karakter belli bir büyüklüğe gelince de kendinden küçük rakiplerini bir hamlede yutabilir. Bu hamleler hem karakterin puanını artırır, hem de daha hızlı büyüyüp gelişmesini sağlar. Böylece oyunun da zevki artırılmış olur.

Farenin önemi asıl bu tarz zamanlarda ortaya çıkar. Nereye doğru hamle yapılacağı, nasıl bir hıza sahip olunacağı gibi ince detaylar fare ile mümkündür. Fare ne yöne ve nasıl bir hızla sürülüyor ise oyuncunun karakteri de aynı şekilde yönlenmektedir. Bu noktada ise kullanıcının fare hakimiyeti önem taşır.

Aynı şekilde değişik ve ilginç noktalar da bulunur. Örneğin karakter belli bir büyüklüğe eriştiği zaman boşluk tuşuna basılarak bu karakterin ikiye bölünmesi mümkün olur. Savunma noktasında bölünüp daha hızlı kaçmak için; saldırı noktasında ise bölünüp atak yapmak için bu tuş aktif olarak kullanılabilir. Ayrıca söz konusu bölünme sonrasında daha ufak parçalara ayrılan karakterler elbette ki belli bir süre sonra yeniden tek vücut olmaktadır. İsterseniz agario private server adresinde oynayabilirsiniz.

Öte yandan oyunda en sık kullanılan bir başka tuş ise x tuşudur. Bu tuş kullanılarak karakterin içinden bir parça dışarı atılabilir. Bir değil birkaç parça da karakter büyüklüğüne göre ortaya fırlatılabilir. Bu sayede ise hem dost karakterler beslenebilir ve büyütülür, hem de düşman karakterlere yemleme yapılarak tuzak kurulur. Bu şekilde de kişi amacına ulaşabilir. Yakına çekilen düşman ve nispeten daha az gelişmiş karakter bir anda yutularak karakter büyütülebilir ve puan kazanılabilir.

Oyunun girişinde takma isim seçilirken, dileyen oyuncular kısa kodlar kullanarak bir hayvan görseli, siyasi figür ya da ülke bayrağı da seçebilir.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti