Engelleri Aşarak Potaları İnlettiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk kez düzenlenen 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında Servet Tazegül Spor Salonu’nda basketbol gösteri maçı gerçekleştirildi.

12 Ekim 2017 Perşembe, 16:19
Engelleri Aşarak Potaları İnlettiler
-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başlangıç atışını yaptığı basket maçında eğlenceli ve renkli dakikalar yaşandı.

Sanatçı Tarık Mengüç ve Milli atlet Sema Aydemir’in de tekerlekli sandalyeye oturarak mücadele etti. Basketbol maçında sanatçılar farkındalık yaratmak ve festivale anlam katmak amacıyla engelli sporcularla birlikte ter döktü. Eğlenceli ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı turnuvada sanatçılar kısa süreliğine de olsa engelli bireylerle empati kurma şansı yakaladılar.
“Vatandaşlar festivali sahiplendi”
Basketbol maçının başlangıç atışını gerçekleştiren Başkan Kocamaz müsabakaları izledi. Başkan Kocamaz, “Festival çok büyük emeklerle hazırlandı. Ve vatandaşlarımızdan gördüğümüz ilgi geleceğe yönelik umutlarımızı daha da arttırıyor. Bu ilgi ve alaka devam ettiği sürece Mersinliler ve sivil toplum kuruluşları sahiplenecek. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tek başına bu etkinlikleri yaparız ama bizim için kentin sahiplenmesi önemli. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmaya yönelik insanların dikkatini çekmek ve yeni yapılacak yaşam alanlarında engelli kardeşlerimizin de rahatça hareket edebileceği bir şekilde oluşturulmasını amaçlıyoruz. Biz olduğumuz sürece bu festival devam eder ama biz olmasak bile kurumsallaşması sağlanarak Mersin halkı tarafından içselleştirilmesi gerekiyor” dedi.
Tarık Mengüç, “Burhanettin Başkanımız Türkiye’nin sesi oldu”
1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen basket müsabakasında tekerlekli sandalye ile basketbol oynayan sanatçı Tarık Mengüç, “Ne mutlu ki Mersin böyle bir organizasyona öncü olmuş oldu. Türkiye’de diğer belediyeler de etkinlikler yapıyor ama böylesine büyük bir festivalin olması bizi çok mutlu etti. Biz de zaten İstanbul’dan buraya engelleri kaldırmak için geldik. Engelli kardeşlerimiz bizim için çok değerli.  Bir elin nesi var iki elin sesi var ve biz onların sesi olmaya geldik. Biz tekerlekli sandalyede maç yaptık ama onların sıkıntısını bu kadar kısa sürede anlayamayız. Anlamak için 24 saatimizi tekerlekli sandalyede geçirmemiz gerekir. Bu iş gerçekten çok zor. Allah yardımcıları olsun. Allah bir mucize göstersin. Allah Burhanettin Kocamaz Başkanımızdan razı olsun, o Türkiye’nin sesi oldu. Biz her daim onun yanındayız. İyi ki var ve iyi ki bizimle beraber” diye belirtti.
“Tüm organizasyonlarda buradayız”
1.Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin anlamlı bir organizasyon olduğunu sözlerine ekleyen milli atlet Sema Aydemir, bu organizasyona imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ederek, “Ben Mersin’e sürekli kampa geliyorum ama bu şekilde gelmek gerçekten çok hoşuma gitti. Az önce maç yaptık. Ben yıllarca engelsiz olarak spor yapan birisiyim, ama biz bile zorlanırken onlar sporu ne şartlarda yapıyor, nasıl zorlanıyor ve ne hissediyorlar onu görmüş oldum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza da gerçekten çok teşekkür ediyorum. Çünkü engelli bir sürü çocuğumuz var ve inanıyorum ki hepsi bir çıkış yolu arıyor. İnsanlarda en büyük çıkış yollarından birisi de bence spor.  3. Uluslararası Mersin Maratonu da Dünya Engelliler Günü’ne denk geliyor ve biz o günde de buradayız. Hiçbir zaman da Mersin’i yalnız bırakmayacağız, tüm organizasyonlarda buradayız” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı