"Engelsiz Mersin" İçin Bir Adım Daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimlerinde engelli yurttaşları da unutmuyor. Büyükşehir personeline, “engelsiz Mersin”i yaratmak için Türk işaret dili yeminli tercümanı tarafından işaret dili eğitimi verildi.

16 Kasım 2019 Cumartesi, 13:08
"Engelsiz Mersin" İçin Bir Adım Daha
-

Eğitim çalışmalarını aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşlara daha kolay ulaşabilmek için de eğitimlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, “engelsiz Mersin”i yaratmak için 2019 yılı hizmet içi eğitimleri kapsamında ilgili personele işaret dili eğitimi verdi.

Farkındalık yaratmak amacıyla verilen eğitimini, Türk işaret dili yeminli tercümanı Esra Alkan, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı eğitim salonunda gerçekleştirdi. Personeller, haftada iki gün ikişer saat olmak üzere 1 ay boyunca eğitim alacak.

“Engelsiz Mersin” hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda üç gruba işaret dili eğitimi vererek, engelleri aşmaya verdiği önemi ortaya koymuştu. Eğitim almaya yeni başlayan grup, eğitim sonunda işitme engeli olan vatandaşlarla temel seviyede iletişim kurabilecek.

Personel işaret dili alfabesi ve rakamlarını öğrendi

Eğitime, işitme engeli ile ilgili sunumla başlayan Esra Alkan, “işitme engelli kime denir, ülkemizde işitme engeli, işaret dili genel özellikleri, Türk işaret dili tarihçesi, Türk işaret dili yanlışları” konularında bilgilendirme yaptı. İşaret dili alfabesini tanıtan Alkan, eğitim alan personele, kendi adlarını işaret dilinde göstermeyi öğretti. Katılımcılar da kendi aralarında işaret dili ile anlaşma pratiği yaptı. Eğitim, işaret dili rakamları ile devam etti.
Büyükşehir, işitme engellilerin sesi oluyor

İşaret dili eğitimlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, işaret dilini kullanarak, işitme engelli vatandaşlara “Görüntülü Destek Hattı” hizmeti de sunuyor. Büyükşehir Belediyesi, bu sayede engelli vatandaşların belediye ile ilgili işlemlerini çok daha hızlı, doğru ve sorunsuz bir şekilde yapmasına destek olurken, işaret dili eğitimleri ile işitme engelli vatandaşların sesi oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi