Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bu Ülke, Kolay Coğrafya Edinilmedi"

Başkan Tollu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Erdemli Kaymakamlığı ile ortaklaşa düzenlenen programda birlik mesajı verdi.

16 Temmuz 2020 Perşembe, 19:54
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Bu Ülke, Kolay Coğrafya Edinilmedi"
-

Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan, kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla birlikte, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek anma töreni gerçekleştirildi.
Erdemli Kaymakamlığı ve Belediye işbirliği ile düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında Erdemli Kaymakamı Avni Kula’nın konuşması ile başladı.

“15 Temmuz bir kalkışma değil, Türkiye Cumhuriyetini işgal hareketidir”
Hain darbe girişimine ait belgesellerin izlendiği ve kahramanlık şiirleri ile devam eden programda, o karanlık geceyi ülkece aydınlığa ulaştırdıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Bildiğiniz gibi Dünya kurulduğundan bu yana, acımasızca devam eden bir milletler mücadelesi var. Dünya’da hiçbir millete nasip olmayan, cenabı hakkın yardımı ve yüce milletimizin asaleti sayesinde üç kıtada at oynatmayı başaran asil ve yüce bir milletin mensupları olarak, tarihimizle gurur duyuyoruz, şeref duyuyoruz, şan duyuyoruz. İnşallah, bu ülke için bedel ödeyen atalarımızın bize bıraktığı bu kutsal emaneti yüce mevlanın yardımı ve insanlarımızın birlik ve beraberliği neticesinde, bu toprakların kıyamete kadar Türk ve Müslüman yurdu olarak kalması için var gücümüzle çalışacağız. Bu asil milletin tarihine baktığımızda az önce de ifade etmeye çalıştığım gibi başka hiçbir millete nasip olmayan bir tarih şuuruna ve milli şuura sahip olduğunu, çok şükür görüyoruz. Bu milletin düşmanları, maalesef kendi içimizdeki bir takım vatan hainlerini, bu millete düşman olarak yetiştirdiler ve bunun sonucunda 15 Temmuz akşamında, bu milleti tarih sahnesinden silmek adına, bir girişimde bulundular. 15 Temmuz bir kalkışma değil, Türkiye Cumhuriyetini işgal hareketidir. Bütün vatan hainlerinin iç ve dış işbirlikçilerinin, bu ülkeyi bu milleti tarih sahnesinden silmek için kurdukları bir oyundur. Fakat bu yüce millet, bu asil millet, bu oyuna gelmeyerek dün atalarının yaptığı gibi hiçbir veyse kapılmadan, canlarını dişlerine takarak, canlarını feda ederek adeta top mermilerinin önüne kendini siper ederek, bu milletin yenilmezliğinin, en önemli örneğini verdi. Bizim milletimiz bu ülkenin kolay coğrafya edilmediğini çok iyi biliyor. Bu milletin içerisinde fitneyi, fesadı yayamayacaklar. Satuk Buğra Hanın dediği gibi ‘Biz sefere görevliyiz, zafer Allah’ın takdiri.’ Biz ihlâsla, imanla, var gücümüzle yekvücut olarak çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu ülke için tarihten bu yana can veren, kan döken, bedel ödeyen tüm aziz Şehitlerimizi saygı, hürmet ve muhabbetle yâd ediyor, onlardan devraldığımız bu kutsal emaneti, en yükseğe çıkaracağımıza bir kez daha söz veriyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”