Erdemli Belediyesi AB Projesi Sona Erdi

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında oluşturulan ‘’Sürdürülebilir Turizmde Yerel Kalite’’ Projesinde Erdemli belediyesi ile Yunanistan’ın Preveza iline bağlı Parga belediyesi ile eşleşti.

23 Aralık 2019 Pazartesi, 15:52
Erdemli Belediyesi AB Projesi Sona Erdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
AB Projesi kapsamında Mersin Üniversitesi Kampüsünde düzenlenen proje kapanış programına, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Belediye Meclis Üyeleri İbrahim Tepe, Halil İpçi, Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, Yunanistan Parga Belediyesi Turizm Komite Başkanı Anna Athanasiou, Yunanistan Atina HSPU Doğa Koruma Derneği Nikos Peru ve Yunanistan’dan gelen heyetleri katıldı.

Mersin Üniversitesi Projeler sorumlusu Öğretim Görevlisi Mesut Salih Uzman proje ile bilgiler vererek, Mersin ve Erdemli adına çok önemli ve verimli geçen projenin sonuna geldiklerini, bu projenin meyvelerini önümüzdeki süreçte çok güzel bir şekilde almayı umduklarını söyledi.

Parga Belediyesi Turizm Komite Başkanı Anna Athanasiou’da yaptığı konuşmada Mersin’in ve Erdemli’nin çok güzel yerler olduğunu, bu proje dolayısıyla buralara geldiklerini ve çok memnun kaldıklarını belirterek Rektör Ahmet Çamsarı ve Başkan Tollu’ya teşekkür ettiklerini söyledi.

Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu da yaptığı konuşmada, “Avrupa Birliği ile Türkiye Arasında Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Mersin Üniversitesi ve Yabancı ortaklarımız Yunanistan’dan Parga Belediyesi ve Atina Çevre Doğa Koruma Derneği işbirliğinde yürütmekte olduğumuz ‘Yerel Kalite Sözleşmesi ve Sürdürülebilir Turizm ’isimli proje ile bölgemizdeki turizm kaynaklarının doğru kullanılması ve özellikle de Alternatif turizm modellerinin oluşturulmasını hedefledik. Bu kapsamda Mersin Üniversitemizin değerli akademisyenleri önemli çalışmalar yaptı. Hocalarımız tarafından hazırlanan Erdemli Sürütülebilir Turizm Raporu bölgemiz turizminin geleceği için gerçekten çok önemli. Diğer taraftan bu proje ile ortaya çıkan sonuçların bölgemizde yeni projelere kapı açacağı düşüncesindeyiz. Biz zaten Erdemli Belediyesi olarak bölge turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaktayız. Söz konusu proje de bu çalışmalara ışık tutacaktır.

Ayrıca, projenin yürütüldüğü programın ‘Avrupa Birliğinde Şehir Eşleştirme’ odaklı olması proje ortağımız olan Yunanistan Parga Belediyesi ile ilişkilerimizi geliştirmiş ve ileriki süreçte farklı konularda da işbirliği içerisinde yeni projeler yapabilmemizin kapısını açmıştır. Yerel basından takip ediyorsunuzdur. Biz projenin başlangıcı olan şubat ayında proje ortağımız olan Parga Belediye başkanını Erdemli ’de misafir ettik. Sonrasında Yunanistan’da da haziran ayı sonunda yerel seçimler oldu. Misafir ettiğimiz başkanın yerine yeni bir belediye başkanı göreve geldi. Kendisi ile de proje kapsamında iletişim sağladık ve proje faaliyetlerine devam ettik. 25-30 kasım tarihleri arasında üniversitemiz ve belediyemizden katılan bir heyet ile Parga kentini ziyaret ederek yeni belediye başkanı ile işbirliğimizin devamlılığını sağlayacak olan bir işbirliği protokolü imzaladık. Bizim gibi önemli turizm kaynağı bulunan Parga da incelemelerde ve istişarelerde bulunduk. Biz deneyimlerimizi onlar projelerini bizlere aktardılar. Çok verimli bir çalışma gezisi oldu. Dolayısı ile bu proje ile gerek bölgemizdeki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için önemli adımlar attık gerekse de iki ülke belediyesi arasında işbirliği köprülerinin ilk adımlarını atmış olduk. Proje sonuçlarının Erdemli ilçesine hayırlı olmasını diliyorum.
Diğer taraftan, bu proje dışında birçok farklı alanda işbirliği içerisinde olduğumuz Mersin Üniversitesi ile olan çalışmalarımız bütün hızı ile devam etmekte. Bu çalışmalara her zaman destek sunan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya sizlerin huzurunda da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemiz gerçekten tüm bölümleri ve akademisyenleri ile Erdemlimize katkı sunma gayreti içerisinde. Bu da bizi gerçekten çok mutlu ediyor.

Biliyorsunuz bu proje Erdemli Belediyemizin ilk Avrupa Birliği Projesi. Ben tahmin ediyorum ki önümüzdeki süreçte Mersin Üniversitemizin destekleri ile inşallah daha birçok projeye imza atacağız ve Sayın Rektörüm ile inşallah daha çok sizlerin karşısına bunları anlatmak için çıkacağız. Bu projede bize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Rektörüme, yabancı ortaklarımıza ve projede emeği geçen proje ekibine teşekkürlerimiz iletmek istiyorum” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’da yaptığı konuşmada Mersin Üniversitesi olarak çok önemli projelere imza attıkları, özellikle Turizm Fakültesine çok güvendiklerini belirterek, “Erdemli Belediyesi ile sürdürmüş olduğumuz bu projeden Mersin’imizin kazançlı çıktığına inanıyorum. Erdemli Belediyesi gibi diğer belediyelerinde bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Bu Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Programın ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yapmış olduğu katkılardan ve işbirliğinden dolayı Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya bir plaket verdi. Atina Doğa Derneği Başkanı Nikos Peru’da misafirperverliklerinden dolayı Başkan Mükerrem Tollu, Rektör Prof Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar’a birer hediye verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi