Erdemli Belediyesi, Alata Mahallesini Beton Kaplama Yol Modeli İle Tanıştırdı

İlçenin farklı iklim koşullarına sahip noktalarında denenen modelden, başarılı sonuçlar alınması üzerine Erdemli’nin farklı noktalarında uygulanmaya başlayan beton kaplama yol çalışmaları, düşük maliyeti ve dayanıklılığı ile dikkat çekiyor.

19 Mart 2019 Salı, 10:40
G: 19.03.2019 - 16:46
Erdemli Belediyesi, Alata Mahallesini Beton Kaplama Yol Modeli İle Tanıştırdı
-

Dünya’da teknoloji konusunda yaşanan gelişmeleri takip ederek yeni hizmetler üreten Belediye, önceki süreçte yol yapım çalışmalarında yeni bir model uygulamaya başlamıştı.
Ülkemizde son dönemlerde rağbet gören beton yol çalışmaları, ilçenin bazı noktalarında yapılan denemelerden sonra Alata Mahallesinde de uygulanmaya başlandı. Türkiye’nin pek çok noktasında kullanılan asfalt ve parke yol çalışmaları, iklim şartlarındaki dayanıksızlığı nedeniyle, yerini beton kaplama yol modeline bıraktı. Bu kapsamda çetin kış şartlarında ve altyapı kazılarında zarar gören Alata Mahallesi muhtarlık binası yakınındaki yollar, beton kaplama modeli ile yenilendi.
Yıllardır yaygın olarak kullanılan ve iklim karşısında dayanıksız olan asfalt kaplama yol modelinin, sosyal yaşam alanları üzerindeki olumsuzluklarına dikkat çeken ve bu sorunun giderilmesi noktasında çalışma başlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yenilik anlayışı ile vatandaştan takdir topladı. Belediye olarak çağın getirdikleri karşısında teknolojiyi takip ettiklerini vurgulayan Başkan Mükerrem Tollu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi,“Asfalt kaplama modeli, ülkemizin birçok kurumunda uzun süredir kullanılan bir uygulamadır. Son dönemlerde Dünya’da yaşanan ekonomik dalgalanmalar sonucu ve kullanılan ürünün iklim şartlarında kısa sürede deforme olması, bizleri farklı arayışlar içerisine itti. Bu kapsamda ilçemizin birçok noktasında denemesini yaptığımız beton kaplama yol modeli, olumlu sonuçlar vermesiyle tercihimiz oldu. Hem kalıcılığı sağlamak hem de maliyeti düşürmek adına, bu modeli kullanmaya karar verdik. Erdemli’nin birçok noktasında uygulamaya başladığımız modeli, yaygınlaştırarak gelecek süreçte tüm ilçemizde kullanacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor