Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu, ‘bir Başkadır Benim Memleketim’ Şarkısını Seslendirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle depremzede ve Erdemlili öğrencilerden oluşan ‘Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını seslendirdi

23 Nisan 2023 Pazar, 10:13
Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu, ‘bir Başkadır Benim Memleketim’ Şarkısını Seslendirdi
-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 103’üncü yıl dönümü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu Mersin Erdemli’de, Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu öğrencileri, 23 Nisan coşkusu için bir araya geldi. 11 ili etkileyen depremin ardından Erdemli ’ye gelen depremzede ve Erdemlili öğrencilerden oluşan Çocuk Korosu, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısını seslendirdi.
Klibin şefliğini Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaparken, öğrenciler seslendirdikleri klibi 23 Nisan’da deprem bölgesindeki arkadaşlarına armağan ettiler.
“Gençlerimizin Umudu Mavi Olsun”
Gençlerin umudunun rengi hep mavi kalmasını amaçladıklarını ve bu amaç doğrultusunda gayret ettiklerini İfade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle depremden etkilenen gençlerimizle Erdemli’nin gençlerini bir araya getirdik. Erdemli Belediyesi Gençlik ve Çocuk Korosu ile birlikte, dolayısıyla bu güzelliği gençlerimizle birlikte yaşayalım istedik. Gençlerimizin rengi mavi olsun, umudu mavi olsun, gökyüzü gibi, deniz gibi geleceği temsil etsin” diye konuştu.
“Müzikle Yaralar İyileşiyor”
Müziğin insan ruhu üzerindeki etkisinden yola çıkan Erdemli Belediyesi, kurduğu çocuk korosu ile çocukların depremin etkilerinden en az etkilenmelerini amaçlıyor. Seslendirdikleri parçayı, 23 Nisan’da 11 ile armağan ettiklerini ifade eden Hatay’dan Erdemli ’ye gelen koro üyesi öğrenci Şahan Toprak, “ Hatay’dan geliyorum, bu çaldığımız Memleketim şarkısını tüm 11 ile armağan ediyorum, oradaki arkadaşlarıma, özellikle çocuklara armağan ediyorum bu şarkıyı. Orkestramıza katılmak benim için büyük mutluluk verdi. Oradaki yaralarımızı iyileştirmemize yardımcı oldu. Derler müzik tüm evrensel bir dildir diye. Müzik sayesinde de bu yaralarımız çok daha hızlı iyileşiyor” diye konuştu.
Müzik sayesinde bütün kötü yaşanmışlıklarını unuttuğunu ifade eden Enes Kızıl , “Adıyaman’dan geldim, depremzedeyim. Buraya gelince bütün yaşanmışlıkları unuttum deprem adına” diye konuştu.
Böyle bir projede yer aldığı için çok heyecanlı hissettiğini ifade eden Esra Unözgür, “ Çok heyecanlı hissettim, bu projede bulunmak benim için çok önemli bir şeydi. 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı’nı kutlamak çok heyecan vericiydi. 23 Nisan bizim tüm dünyaya tüm dün çocuklarına böyle bir hediyemiz oldu, böyle bir projede bulunmak” diye konuştu.
Depremden etkilenen arkadaşlarıyla böyle bir projede olduğu için gururlu olduğunu ifade eden Fatma Büşra Serin, “Depremzedelerin olduğu bu orkestrada olduğum için çok gurur duyuyorum. Belediyemizin katkılarıyla orkestrayı yaptık. Orkestra Erdemlimizin bir sembolü oldu. Tüm şehirlerden birçok şehirden arkadaşlarımız var. Çok gurur verici bu. Buradan bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım” diye konuştu.
Öte yandan Erdemli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu ilerleyen günlerde ilk konserini vermeye hazırlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”