Erdemli Belediyesi Nöbetçi Personel Uygulamasına Geçiyor

Koronavirüs ile mücadelede büyük efor sarfeden Erdemli Belediyesi, önlem amaçlı faaliyetlerine dezenfeksiyon işlemleri, denetimler ve bilgilendirme faaliyetleri ile devam ederken; belediye olarak kurum içinde de tedbirlerini uygulamaya koydu.

23 Mart 2020 Pazartesi, 12:04
Erdemli Belediyesi Nöbetçi Personel Uygulamasına Geçiyor
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhurbaşkanlığının yayınladığı idari izin genelgesine uygun olarak her birimde iş akışı ve hizmeti sekteye uğratmayacak şekilde en az bir tane personel bulunması ve diğer personellerin idari izine ayrılması ya da uzaktan interaktif erişim yoluyla çalışmalarına devam etmeleri şeklinde uygulama hayata geçirildi. Bu uygulama kapsamında belediyede personel sayısı asgari düzeye çekilerek sosyal izolasyon kurallarının uygulanmasına geçilmiş oldu. Belediyede hem hizmet akışı sekteye uğramıyor, resmi evrakların ikamesi sağlanıyor ve personeller de koronavirüsün yayılmasına önlem amaçlı evlerinde kalıyor.
Belediyeye Girişlerde Ateş Ölçümü ve Dezenfektan Zorunluluğu
Erdemli Belediyesi’nde alınmış olan kurum içi tedbirler kapsamında belediyeye gelen vatandaşların ateşleri ölçülüyor. Normal seviyede vücut ısısı değerlerine sahip vatandaşlar için işleme devam edilerek; ateş derecesi yüksek vatandaşlar hastaneye yönlendiriliyor. Tedavi olunduğuna dair belge ile gelerek vücut ısısı normal seviyeye ulaşmış olması koşuluyla işlemlerine belediye içerisinde devam ediliyor. Vatandaşlara belediyeye giriş yaparken de dezenfektan kullandırılıyor.
Ön Büro Benzeri Uygulama İle Vatandaşların İşlemleri Zemin Katta Gerçekleşiyor
Belediye Binası girişinde zemin kat danışmada oluşturulan ek birimde; her gün nöbetçi bir amir eşliğinde görevli personel vatandaşları karşılıyor. Oluşturulan ön büro; işlem için gelen vatandaşların işlemlerini soruyor, yapılacak işlemlerin vatandaşın belediye binasına girmeden gerçekleştirilmesi için uğraşılıyor. Tek bir işlem için gelen birden fazla kişi içeri alınmıyor, sadece talepe muattap kişinin belediye binasına girişi sağlanıyor.
Dezenfeksiyon Ekipleri Her Sabah Belediye Hizmet Binasında Koordine Ediliyor
Her sabah belediye hizmet binası önünde sahada dezenfeksiyon işlemlerini yürüten ekipler toplanarak, yürütülecek faaliyetlerin planlaması yapılıyor. Koronavirüs ile mücadele için belediye bünyesinde oluşturulan komisyondaki doktor ve kimyagerler; saha ekiplerini iş güvenliği açısından bilgilendiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti