Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosuna Ödül

17. Direklerarası Seyircileri Adana-Gaziantep-Mersin Tiyatrolarının Ödül Takdim Töreni, Çukurova Üniversitesi Afife Jale Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

17 Ocak 2018 Çarşamba, 12:09
Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosuna Ödül
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli Belediyesi her alanda ilklere imza atmaya devam ediyor.
3 ildeki tiyatro ve tiyatrocuların değerlendirilmesi sonucu verilen 40 ödül sahiplerini buldu. Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Evrim Usta, Turgut Özakman’ın eseri olan ‘Ocak’ oyununda ‘safiye’ karakteri ile  ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülüne layık görüldü.
 
17. Direklerarası Seyircileri Adana-Gaziantep-Mersin Tiyatrolarının Ödül Takdim Töreni, Çukurova Üniversitesi Afife Jale Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda Adana, Gaziantep ve Mersin’de sahnelenen oyunları seyrederek, Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar arasından ödüle layık bulduklarını belirledi.
ŞEHİR TİYATROSU İVME KAZANDI
Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu ulusal ve uluslararası alanda kendini ispatladı. Turgut Özakman’ın eseri olan “Ocak” adlı tiyatro oyunuyla sahne alan Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Adana’da izleyicileri büyüledi. İzleyenler tarafından hayranlıkla izlenen oyun, jüri tarafından da oldukça beğenilerek ödüle layık görüldü.  ‘Ocak’ oyununda ‘safiye’ karakteri ile  ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülüne layık görülen Evrim Usta, böyle bir ödüle layık görüldüğü için gururlu olduğunu belirterek, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu‘nun tiyatroya verdiği önem sonucunda, Erdemli Belediye Tiyatrosu’nun ivme kazandığını ve başarılara imza attığını söyledi.
HER ZAMAN SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ
Belediye şehir tiyatrosunun oyuncularının başarısı sonrası bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  Erdemli’nin sanat şehri olması için ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Şehir tiyatrosunun gönüllülerden oluştuğunu ve profesyonel bir sahne ortaya koyduklarını kaydeden Tollu, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyledi. Erdemli’nin sanat şehri olma konusunda son derece iddialı olduklarının bir kez daha altını çizen Tollu, “Erdemli Belediyesi son dönemde birçok sanat kursu açtı. Kentin ilk şehir tiyatrosunu kurarak Erdemli’nin sanat özlemi dindirilmeye başlandı. Hem eğitimler verildi hem de oyunlar sergilendi. Bunun yanı sıra resim, Hacivat Karagöz, çocuk korosu, yazarlık okulu, çağdaş halk dansları gibi kurslar da açılarak halkımıza bu hizmeti verdik. Şehrin ilk şehir tiyatrosunu kurduk. Oyuncularımız turnelere çıktı. Arkadaşlarımıza her anlamda destek olduk. Şimdi bu arkadaşlar, Erdemli Belediyesi şehir tiyatrosu oyuncuları olarak farklı şehirlerde sahneledikleri oyunlarla ödüllerle dönüyor. Erdemli Belediyesi’nin ve şehrimizin adını en iyi şekilde duyuran oyuncularımıza teşekkür ediyoruz. Erdemli’nin sinemacılarının, oyuncularının yönetmenlerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. “Belediyenin görevleri arasında bunlar da mı varmış” dedirten bu tür hizmetlerimiz eşit bir şekilde devam edecektir’’  dedi.
ŞEHİR TİYATROSU BAŞARILARINA DEVAM EDECEK
Amatör bir yapıda kurdukları şehir tiyatrosunun Erdemli’nin adını ulusal ve uluslararası alanda duyurduğunu belirten Erdemli Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı ise profesyonellere taş çıkartan işlere imza attıklarını söyledi. Başta kendilerine her konuda destek olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu olmak üzere tiyatro oyuncularına ve izleyicilere teşekkürlerini sunan Sandalcı, izlendikçe izlettirmeye devam edeceklerini dile getirdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti