Erdemli Belediyesi’nden İdlib Şehitlerimiz Anısına Fidan Dikimi

Erdemli Belediyesi Sahil Bandı Balıkçı Barınağı girişindeki parkta fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.

11 Mart 2020 Çarşamba, 10:08
Erdemli Belediyesi’nden İdlib Şehitlerimiz Anısına Fidan Dikimi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Fidan dikimine Afrin Şehidi Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti üzerine Erdemli Belediyesi tarafından yaptırılan kreşte öğrenim gören minik öğrenciler, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, şehit İbrahim Tüzel’in anne babası ve kardeşleri katıldı.
Erdemli Belediyesi Sahil Bandı Balıkçı Barınağı girişindeki parkta gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu şöyle konuştu:
"Bu ülkenin bekası için, bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin özgür yaşaması için kanlarını canlarını veren şehitlerimizi yad etmek adına, onların inşallah kıyamete kadar adlarını burada yaşatmak adına bugün geleceğimiz olan çocuklarımız ile İdlib şehitlerimizin anısına birer fidan dikiyoruz.’’
Fidan dikimi törenine Afrin Harekâtı Şehidi Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti üzerine belediye tarafından yaptırılan ve şehidin ismini taşıyan kreşte eğitim gören minik öğrencilerin de katıldığını ifade eden Başkan Tollu, "Cenabı Hak sabırlar versin, hepimiz İdlib şehitleri için çok üzüldük. Hepimiz acımızı yüreğimize gömdük. Bu ülke için hepimiz hiçbir fedakârlıktan kaçınmayız. Ben bütün şehitlerimize Cenabı Hak'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Cenabı Hak bizi onların şefaatinden mahrum eylemesin. Şehidimizin ailesine sabır ve metanet diliyorum. Her kula nasip olmayan bir şerefe nail oldular. O şerefle; bizim için de, Erdemli için de, ülkemiz içinde bir onur payesi olarak kıyamete kadar yaşayacak" diye konuştu.
Şehit babası Şuayip Tüzel'de duygulu anlar yaşayarak, "Milletimiz vatanımız sağ olsun. Benim üç oğlum daha var. Başta kendim olmak üzere üçünü de feda ederim" dedi.
"Devlet büyüklerimizden, askerimizden, polisimizden Allah razı olsun" diyen Şehit Annesi Gülten Tüzel ise, "Benim evladım şehit oldu. Acımızı içimize gömüyoruz. Dik durmamız lazım, beraber olma zamanı. Allah'ım güç kuvvet versin devletimize. Bizim Türkiye'miz cennet vatanımızı, hiç kimse bölemez. Bizim evlatlarımız olduğu için, cesur bizim evlatlarımız. Üç tane oğlum var, hepsi de gidebilir. Hiç gözümü kırpmam. Ağlamayacağım, kahrolsun düşmanlar" ifadesini kullandı.
Protokol üyeleri ile kreş öğrencileri birlikte İdlib şehitleri anısına şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu fidanları toprakla kavuşturdu. Minik öğrenciler şehitlerin ruhları için dualar etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”