Erdemli Belediyesi’nden Sokak Hayvanlara Mama Desteği! Tollu: "Can Dostlarımız Bize Emanet"

Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların evlerinden çıkmamaları üzerine sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta güçlük çeken hayvanların imdadına Erdemli Belediyesi ekipleri yetişti.

13 Nisan 2020 Pazartesi, 08:27
Erdemli Belediyesi’nden Sokak Hayvanlara Mama Desteği! Tollu: "Can Dostlarımız Bize Emanet"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatıyla ilçenin belirli noktalarına mama bırakıldı, çok sayıda hayvanın açlık nedeniyle zarar görmeden hayatta kalması sağlandı.

Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında birçok işyeri geçici süreliğine kapatıldı ve insanlar gerekmedikçe dışarı çıkmamaya başladı. Bu süreçte en çok zararı sokak hayvanları görmeye başladı ve kapatılan işletmelerin beslediği sokak hayvanları da aç kaldı. Bu duruma duyarsız kalmayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun koronavirüs tedbirleri kapsamına sokak hayvanlarını da dahil etmesiyle ekipler cadde ve sokakları karış karış gezerek hayvanlara mama ve yem desteği sağladı. Sokağa çıkma yasağının da uygulanmasıyla insanların evlerinde kalmalarının ardından yemek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının imdadına Erdemli Belediyesi yetişti. Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatlarıyla ekipler, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle boş kalan sokaklarda hayvanların yemek bulmakta güçlük çekmemesi için besleme çalışmalarını artırdı. Belediye ekiplerinin tespit ettikleri alanlara mama-yem bırakıldı. Sanayi sitesi, çevre yolu, sahil-parklar, boş araziler ve bahçe yollara kadar ulaştırılan mama-su yardımı ile çok sayıda hayvanın açlık nedeniyle zarar görmeden hayatta kalması sağlandı.

Tollu: Kimse Merak Etmesin Onları Da Unutmuyoruz
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, insanların evde olması sebebiyle sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz hayvanlara yem bırakma çalışmalarına ilave tedbirler aldıklarını belirterek, sokak hayvanlarının her türlü bakım ve beslenme ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi. Tollu, “İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge doğrultusunda, sokak hayvanlarımız özellikle koronavirüs salgını koşullarında aç kalmasın, yaşamlarını idame ettirebilsin diye bu çalışmalarımıza daha fazla gayret ve özen gösteriyoruz. Biliyorsunuz alınan önlemler kapsamında birçok işletme faaliyetini durdurdu. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle vatandaşların evlerinde kalması nedeniyle de sokak hayvanları yemek bulmakta güçlük çekti. Dolayısıyla esnaflarımız tarafından sahiplenilen veya sokakta yaşayan sahipsiz can dostlarımız da bize emanet. Kimse merak etmesin onları da unutmuyoruz. Erdemli’yi karış karış gezerek, sokakta yaşayan sevimli dostlarımızın mama, yem ve su ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sokak hayvanları için beslenme odakları ve su alanları oluşturduk. Çalışmalarımız periyodik olarak sürecektir. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, hayvan dostlarımızı da elbette unutmamalıyız. Bu süreçte vatandaşlarımızdan isteğimiz evlerinde kalmalarına devam etmeleri. Ancak vatandaşlarımızdan hassaten ricamız; kapı önlerine bir kap su ve yiyecek bırakmaları. Bu sayede sokak hayvanları da aç kalmamış oluyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden yapılan açıklamada, “Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle de beslenmekte zorlanan hayvanlar için bu zorlu süreçte de periyodik olarak besleme noktalarına; mama, yem ve su bırakılmaya devam edilecek” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti