Erdemli Güzeloluk Mahallesi’nde Vatandaşların Talebi Olan Bayrak Erdemli Belediyesi’nin Desteğiyle Göndere Çekildi

Güzeloluk Mahale meydanına Erdemli Belediyesi’nin desteğiyle şehitler anısına tüm köyden görülebilen Türk Bayrağı dikildi. Milli ve manevi konulardaki hassasiyetiyle daima önde olan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu mahalle muhtarlığı ve halkına teşekkür etti.

06 Mart 2020 Cuma, 18:44
Erdemli Güzeloluk Mahallesi’nde Vatandaşların Talebi Olan Bayrak Erdemli Belediyesi’nin Desteğiyle Göndere Çekildi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Güzeloluk Mahallesi’nde muhtarlık ve Erdemli Belediyesi, Türk bayrağını el birliğiyle muhtarlık binasının bulunduğu merkez mevkiisine dikilen direğe bağlayarak göndere çekti. Mahalle sakinlerinin de katılımıyla büyük bir özenle 16 metre uzunluğunda bayrak direğine asılan Türk Bayrağı göndere çekildi. Mahalle sakinleri, muhtarlık ve Erdemli Belediyesi’nin işbirliği ile hazırlatılan Türk Bayrağı’nın mahallelerine dikilmesinden son derece memnun olduklarını söylediler.

‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’
Milli ve manevi konulardaki hassasiyetiyle daima önde olan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘Bayrak, bir milletin bütün değerlerini içerisinde barındıran bir semboldür’ vurgusu yaparak açıklamasını, ‘’Milli ve manevi değerlerimizin sembolü ay yıldızlı bayrağımızdır. Ay yıldızlı bayrak bizim her şeyimizdir. Bayrağımız için tarih boyunca milyonlarca şehit verdik. Bayrak geçmişimize sahip çıkarak geleceğimize güvenin sembolüdür. Bayrak bizim onurumuz, bayrak bizim namusumuzdur. O’na gösterilecek saygı, bu vatan için canını vermiş şehitlerimize saygıdır. Bu bayrak, bu ezan, bu vatan bizlere emanettir. Güzeloluk Mahalle Muhtarlığı ve halkının göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesileyle canını siper ederek milli ve manevi değerleri uğruna toprağın bağrına düşen bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyorum. Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez, ne mutlu Türküm diyene!’’ sözleriyle noktaladı.

Gün Aynı Şuur ve Ruhta Buluşma Günüdür
Güzeloluk Muhtarı İbrahim Doğan, mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı başkan Tollu’ya teşekkür ederek başladığı açıklamasında, ‘’Gün; bir olma, beraber olma, birlikte aynı cephede, aynı şuur ve ruhta buluşma günüdür. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her bir mensubunun cefakâr görevinin farkındayız ve millet olarak yanındayız. Mehmetçiğimize desteğimizin bir göstergesi olarak ilçemizin dört bir yanını Ay Yıldızlı Al Bayrağımızla donatmalıyız. Vatan ve bayrak için bir an bile tereddüt etmeden canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimize olan borcumuzu, ancak gelecek nesillere büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışarak ödeyebiliriz. Şehitlerimizin olduğu bu günlerde Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu’ya ve Erdemli Belediyesi personellerine Güzeloluk meydanına dikmiş oldukları bayrak direği ve bayrağımıza göstermiş olduğu saygıdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu manevi desteğin kahramanlarımızın cesaretine katkı sağlayacağını belirtiyor, tüm hemşehrilerimizi ev ve işyerlerini Türk Bayrağıyla donatmaya davet ediyorum’’ dedi.

Ne Bayrağımızı İndireceğiz Ne Ezanımızı Susturacağız
Türk Bayrağının, gölgesi ile köylülere huzur verdiğini dile getiren eski muhtarlardan İshak Ergün; Bayrağın milli birliğin, beraberliğin sembolü olduğuna da dikkat çekerek, belediye başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür etti. Ergün, ‘’Şehadete ulaşan Mehmetçiklerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Kahraman şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Güzeloluk vatanını milletini çok seven bir mahalle. 70 yaşındayım çağırsalar cepheye koşa koşa giderim. Canımız, bağımsızlığımızın simgesi Ayyıldızlı bayrağımızı köy meydanında dalgalandırıyoruz. Asil bir millet olarak ne bayrağımızı indireceğiz ne ezanımızı susturacağız nede vatan hainlerine fırsat vereceğiz. Ne Mutlu Türküm Diyene’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi