Erdemli'de 18 Mart Akşamı Düzenlenen Çanakkale Destanı İçin Zafer Yürüyüşüne Büyük Katılım Oldu

Çanakkale Destanı için zafer yürüyüşü düzenleyen Cumhur İttifakı MHP Erdemli Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu, binlerce vatandaş tarafından coşku ile karşılandı.

19 Mart 2019 Salı, 18:09
Erdemli'de 18 Mart Akşamı Düzenlenen Çanakkale Destanı İçin Zafer Yürüyüşüne Büyük Katılım Oldu
-

Kalkınma Bakanı Eski, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz’un, Cumhur İttifakı MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın ve MHP, AK Parti, BBP teşkilat yöneticilerinin katıldığı yürüyüş, Erdemli birinci plaj yolunda yapılan program ile taçlandırıldı.
Türkiye’nin geleceğine yön veren olayların yaşandığı Çanakkale Destanı, gazilerin de katıldığı dev bir programla, Erdemli’de anıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan’ın, MHP Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek’in, Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’nın ve teşkilat yöneticileri ile binlerce vatandaşın katılım gösterdiği program, Cumhur İttifakı Merkez Seçim Bürosundan mehteranlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş ile başladı. Birinci plaj yolunda, Çanakkale’de destan yazan Erdemlili şehitlerin anılmasından sonra, dua ve Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ, ERDEMLİ GEÇİLMEZ
Kutlu yürüyüşün 104. yıl dönümünde, ülkenin milli hassasiyetlerine değinen bir programda, ilçe sakinleri ile bir araya gelen ve mehter marşını vatandaşlarla seslendirerek sözlerine başlayan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mükerrem Tollu,“ Bayrak sevgisi, vatan sevgisi söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan canını verebilecek olan Erdemli’nin yiğitleri, sizleri saygıyla selamlıyorum. Dün Çanakkale’de atalarımız açlığa karşı, susuzluğa karşı mücadele ettiler, soğuğa karşı mücadele ettiler, küffarın uçaklarına karşı mücadele ettiler, teknolojiye karşı mücadele ettiler ve bu aziz millet kıyamete kadar hür olsun diye mücadele ettiler. Biz asımın nesliyiz, ömrümüz boyunca inanmadığımız hiçbir davayı savunmadık. Bu değerlere sahip çıkan bu millet, dün nasıl ki Dünya’nın efendisi olduysa, 21. yüzyılda da bu aziz millet Dünya’nın efendisi olacak. Dünya’ya nam veren, Dünya’ya nizam veren, Cenabı Hakkın adaletini Dünya’ya yayan aziz neslin evlatları, bugün de ülkesi için çalışmakta. Biz de üzerimize düşen her vazifeyi, bu tarih şuuru ile yerine getireceğiz. Erdemli demek birlik demek, Erdemli demek kardeşlik demek, Erdemli demek tarihine, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan insanlar demek”ifadelerini kaydetti.
ŞANLI TÜRKÜNÜN SESİ, HAMİT TUNA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Çanakkale Türküsünü vatandaşlarla birlikte seslendirerek yaptığı konuşmasında şu ifadelerin altını çizdi,“Çanakkale’de 104 yıl önce tarih yazan başta Ulu Önderimiz olmak üzere, bu toprakları destanlaştıran şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün biz burada siyasetimizi hür ve bağımsız bir şekilde yapıyorsak, bugün demokrasinin bayramı seçimlere rahatlıkla girebiliyorsak atalarımızın dönmemek üzere gittikleri gazadandır. Toplumun bütün katmanlarıyla halleşmek, dertleşmek adına, millet ortalaması yaşantımızla, birlikte hemhal olduk. Bu yönümüz ile gördük ki adaletli olmayanlara karşı millet ayağa kalkmış, artık mızrak çuvala sığmıyor, 13 artı 1’de Cumhur İttifakı adaylarını başkan yapacak, işte bu birliktelik.”
BU CEPHE SARSILMAZ
Eski Kalkınma Bakanı, TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi Elvan,“Bu cephe sarsılmaz, zafer asla kaçınılmaz. Milletin emrinde olanlar Çanakkale’de de kazandı, yine kazanacak. Bu vatanı bölmeye çalışanlara, bu ülkeyi bölmeye çalışanlara, bizim insanımızı birbirine düşürmeye çalışanlara asla müsaade etmemeliyiz. Biz birlikteyiz, birlikte olmaya devam edeceğiz. Bizim Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Hamit Tuna’dır, Erdemli Belediye Başkan Adayımız Mükerrem Tollu’dur. Bizim başka bir adayımız yoktur ve olmayacaktır. Kişisel arzular içerisinde olanlara fırsat vermeyelim. Birlikten güç doğar, kuvvet doğar. Bir tarafta İlçe Belediyesi, diğer tarafta Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da da bizler birlik içerisinde beraberlik içerisinde uyum içerisinde çalışacağız. Bu uyumdan güç doğacak güç. Bu milletin evlatları dik durduğu müddetçe ne bu bayrak iner, ne bu ezan diner”şeklinde konuştu.
Çanakkale Zafer Yürüyüşüne katılan 15 bin vatansever, Türk Bayrakları ve meşaleler ile büyük bir görsel şölene imza attı.
Erdemli'de 18 Mart Akşamı Düzenlenen Çanakkale Destanı İçin Zafer Yürüyüşüne Büyük Katılım Oldu
Erdemli'de 18 Mart Akşamı Düzenlenen Çanakkale Destanı İçin Zafer Yürüyüşüne Büyük Katılım Oldu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı