Erdemli’de Bayramlaşma Sevinci

Erdemli Belediyesi geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programını bu sene de coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu birlik ve beraberlik mesajı verdi.

17 Haziran 2018 Pazar, 21:58
Erdemli’de Bayramlaşma Sevinci
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Erdemli Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen “birlikte bayramlaşalım” isimli bayramlaşma programı, bu yıl, sahil bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanında yoğun bir katılımla icra edildi. İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ve ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül’ün sahne aldığı programda tüm konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajı verdi.
BAŞKAN TOLLU: BU TÜR PROGRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PERÇİNLİYOR
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı seremonisinin ardından Erdemli’de yaşayan Suriye Türkmeni Hafız Muhammet Cemal Şevke’nin gerçekleştirdiği Kuran-ı Kerim Tilaveti tüm katılımcıları hayran bıraktı. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuşmasında yakın tarihten örnekler vererek sık sık birlik ve beraberlik mesajı verdi. “Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor, bizi biz yapan değerleri zirveye çıkarmamız gerekiyor. Kardeşlik hukukumuzu gerçekten pekiştirmemiz gerekiyor. Çünkü emperyalist güçler akbaba gibi mazlumların yegâne umudu olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini şu ve ya bu anlamda paramparça etmek için salyalarını akıtıyorlar.” diyen Belediye Başkanı Tollu, Erdemli Belediyesi olarak sadece hizmet etmek değil aynı zamanda vatandaşların hayat standartlarını yükselterek bu tür tuzaklara karşı milletin canlı olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bu tür programların da bu yüzden ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydeden Tollu, sözlerine şu şekilde devam etti:
BAŞKAN TOLLU: ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
“Yani sözün özü şu ki biz burada belediyecilik yapmaya çalışıyoruz biz insanlarımızın yaşadığı mahallede yaşadığı sokakta yaşam standartlarını arttırmaya çalışıyoruz. Fakat bunun yanında hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu var ki bundan asla taviz vermedik vermeyeceğiz. Çünkü biz yüce bir milletin evlatlarıyız, Cenab-ı Hakk-ın nizamını dünya nizamı yapmaya çalışan asil bir milletin evlatlarıyız. Biz çalışacağız, çok çalışacağız ve mazlumların umudu olduğumuz gibi bir gün mutlaka inşallah bu asil milletin evlatları Dünya'da hak ettiği yeri mutlaka alacak.  Biz bu milletin bu ülkenin hangi şartlarda bu duruma geldiğini biliyoruz. Bu ülkenin her karış topraklarında bizim atalarımızın kanıyla canıyla bedel ödediğini biliyoruz. Bize emanet edilen bu kutsal vatan parçasını inşallah daha da yükseğe daha da mükemmele taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bu bayram programları bunun için önemli. Gelecek kuşaklara milli ve manevi bilincini aşılamak. Bu vesileyle herkesin bayramını tebrik ederim.”
Başkan Tollu’dan sonra konuşan Mersin Milletvekili Baki Şimşek de konuşmasından birlik ve beraberliğin altını çizdi. “En yakınımızda Suriye var” diyen Milletvekili Şimşek herkesin dikketli olmasını istedi. Bu tür programlar dolayısıyla Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya ve ekibine teşekkür eden Şimşek, konuşmasında şunları söyledi:
 
 
MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK: TÜRK MİLLETİ MAZLUMLARIN SESİDİR
“Bu coğrafyada Türk milleti bütün mazlumların ve madurların sesi, kimsesizlerin kimsesi, sessiz çığlıkların sesi olmaya devam edecek. Bu ülke üzerinde hain emellerine ulaşmak isteyen, Müslüman kanı akıtan teröristlere inşallah Cenab-ı Allah hak ettikleri cezayı mutlaka verecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan bütün vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bayramınız mübarek olsun.”
DÖNGELOĞLU: “DEVLETİ AYAKTA ALKIŞLIYORUM”
Konuşmaların ardından ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu sahne alarak vatandaşlara hitap etti. Bayramlaşmanın önemine dikkat çeken Döngeloğlu, konferansını birlik ve beraberlik üzerine kurguladığını ifade etti. Konuşmacıların, konuşmalarındaki birlik ve beraberlik mesajlarının önemine dikkat çeken Döngeloğlu, bu kurguda devam edeceğini söyledi. Sunumunda hem Müslüman ülkelerin bugün yaşadıklarını hatırlatarak anlatan hem de yakın tarihte Türkiye’de yaşananları örnekleyerek dile getiren Dölekoğlu’nun, ülkücü şehitler, Ruhi Kılıçkıran, Mustafa Pehlivanoğlu ve Dursun Önkuzu hakkındaki ifadeleri dakikalarca ayakta alkışlandı. Döngeloğlu’nun “Bu kutsal davanın mensubu ve bugün ki lideri, devlet adamı Devlet’in ayakta alkışlıyorum” demesi coşkuyu zirveye taşıdı. 
İLAHİLERİYLE MEST ETTİ
Döngeloğlu’nun ardından sahne alan ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül de söylediği ilahiler ile izleyicilerin beğenisini topladı. Böylesine güzel bir programı düzenlediği için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür eden Önül, sevenlerinden gelen ilahi isteklerini kırmayarak sahnede söyledi.
Birlik ve beraberlik mesajlarının vurgu yapıldığı programa ilçe protokolü, MHP il ve İlçe yöneticileri, Ocak Başkanları, milletvekili adayları, meclis üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti