Erdemli’de Bir İlk Daha Gerçekleşti ,Erdemli Kısa Film Gösterimi

Erdemli Belediyesi şehirde her alanda ilklere imza atmaya devam ediyor. Sanat şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyen Erdemli’de belediye kısa film etkinliği düzenledi.

03 Kasım 2017 Cuma, 18:51
G: 03.11.2017 - 19:01
Erdemli’de Bir İlk Daha Gerçekleşti ,Erdemli Kısa Film Gösterimi
-

Erdemli Belediyesi şehirde her alanda ilklere imza atmaya devam ediyor. Sanat şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyen Erdemli’de belediye kısa film etkinliği düzenledi.

Erdemli Belediyesi her alanda yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiriyor. İlçeye sanatsal bir değer kazandırmak amacında olduklarını ve bu anlamda sanatsal faaliyetlere önem verdiklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, son olarak ilçede ilk defa bir kısa film etkinliği düzenlediklerini belirtti. Bu etkinliğin Erdemli’de ilk defa gerçekleştirildiğinin altını çizen Tollu, “insanlarımızı sanata teşvik ediyoruz. Erdemli’nin sanatçılarını arıyoruz. Erdemli’ye gelecekte yön verecek sanatçıları şimdiden destekliyoruz. Açıkçası bir tohum ekiyoruz şimdi. İlerde inanıyorum ki; bunun meyvelerini hep birlikte yiyeceğiz” dedi.
ÖNCE EĞİTİM SONRA İCRAAT
Erdemli’nin sanat şehri olma konusunda son derece iddialı olduklarının bir kez daha altını çizen Tollu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Erdemli Belediyesi son dönemde birçok sanat kursu açtı. Kentin ilk şehir tiyatrosunu kurarak Erdemli’nin sanat özlemi dindirilmeye başlandı. Hem eğitimler verildi hem de oyunlar sergilendi. Bunun yanı sıra resim, Hacivat Karagöz, çocuk korosu, yazarlık okulu, çağdaş halk dansları gibi kurslar da açılarak halkımıza bu hizmeti verdik. Bu eğitimlerimizden bir tanesi de sinema okuluydu. Burada Erdemli’nin sinemaya meraklı insanlarını buluşturduk. Onlara kısa film çekme teknikleri ve sinema alanında eğitimler verdik. Arkadaşlarımıza her anlamda destek olduk. Şimdi bu arkadaşlar, kendi filmlerini çektiler ve biz de yine onların bu emeklerini herkesle paylaşmak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Yani işin en başından en sonuna kadar ki sürecin her safhasında Erdemli’nin sinemacılarının, yönetmenlerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. “Belediyenin görevleri arasında bunlar da mı varmış” dedirten bu tür hizmetlerimiz eşit bir şekilde devam edecektir.”
YÖNETMEN ADAYLARI TOLLU’NUN ELİNDEN PLAKETLERİNİ ALDILAR
Konuşmaların ardından sadece Erdemli’de yaşayan insanlar tarafından çekilen kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin son bölümünde Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kısa filmleri gösterimi olan yönetmenlere plaket takdim etti. Erdemli Belediyesi Basın Yayın Müdürü Adem Arslan da iki filmi ile plaket alarak, Erdemli’de sanatı desteklemeye devam edeceklerinin sözünü verdi.
Etkinlikte 13 ayrı kısa film gösterilirken, Erdemli’de sanata olan desteğin artması ve yeni fırsatlar tanınmasının ne kadar önemli olduğu katılımcılar tarafından vurguladı. 
 








Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti