Erdemli'de Fırın ve Bakkallarda "Ambalajlı Ekmek" Denetimi

Koronavirüse karşı mücadele kapsamında ilçe genelinde tüm ekipleri ile seferber olan Erdemli Belediyesi halk sağlığı için çaba ve mesai harcıyor.

23 Mart 2020 Pazartesi, 16:14
Erdemli'de Fırın ve Bakkallarda "Ambalajlı Ekmek" Denetimi
-

Koronavirüse karşı mücadelesine ara vermeden devam eden Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede bulunan fırınlara, bakkallara, satış noktalarına virüsten korunmaya yönelik sıkı denetimler gerçekleştirdi.
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) tehlikesine karşı halkın sağlığını korumak için teyakkuzda olan ve tüm imkanlarını seferber eden Erdemli Belediyesi, ilçe genelinde ilaçlama, dezenfekte ve denetleme çalışmalarının ardından önemli bir hizmete daha imza attı. Koronavirüse karşı mücadelesine ara vermeden devam eden Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede bulunan fırınlara ve bakkallara virüsten korunmaya yönelik sıkı denetimler gerçekleştirdi. Ekipler, fırınlarda ve bakkallarda halk sağlığını tehlikeye sokacak olumsuzluklardan ve koronavirüs salgınına karşı bone, eldiven ve maske kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ekipler, fırın ve bakkallarda ekmek satışının ambalajlarda satılmasının zorunlu hale geldiğini duyururken, denetimlerde salgından korunma tedbirlerine uymayan işletmelere cezai işlemlerin uygulanacağını da açıkladı.
Bizlere Güvenin, Birlikte Atlatacağız
Koronavirüs ile mücadele kapsamında belediye olarak tüm imkânlarını seferber ettiklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çalışmalarının hassasiyet ve kararlılıkla süreceğini söyledi. 200 kişilik özel ekiple koronavirüse (COVID-19) karşı teyakkuz halinde olduklarını sözlerine ekleyen Tollu, “Erdemli Belediyesi en başından beri bu virüse karşı tedbirlerini süratle almış ve hayata geçirerek tüm imkânlarını seferber etmiştir. Sizlerden bize gelen onlarca, yüzlerce, binlerce çağrıya cevap vermeye gayret gösteriyoruz. Bir vatandaşımızın dahi bu virüsü kapmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda; fırınlar ve bakkallarda gerçekleşen denetimler sorunsuz bir şekilde yürütülüyor. Amacımız; Erdemlimizde topyekün önlem alarak tamamen hijyenik koşullarda bir Erdemli sağlamaktır. Bunu hep birlikte atlatacağız” dedi.
Bizim Devletimiz Ne Tedbir Alırsa Vatandaşımız Harfiyen Uyar
Erdemli’de gerçekleşen denetimler konusunda da konuşan Tollu, denetimlerin sorunsuz olarak sürdüğünü belirterek, vatandaşın sağlığının riske atılamayacak kadar önemli olduğunu vurguladı. Tollu, “Erdemli; devletine bağlı, vatanını, milletini, bayrağını seven insanların yaşadığı bir kenttir. Bizim devletimiz ne tedbir alırsa vatandaşımız ona harfiyen uyar. Ne güvenlik güçlerimize ne de devletin yetkili organlarına kesinlikle sıkıntı çıkarmazlar. Bu manada kamuoyuna yansımış tek vaka bulamazsınız. Hep birlikte bu virüs belasından kurtulacağız” diye konuştu.
Vatandaşlar Denetim ve Tedbirlerden Memnun
Erdemli Belediyesi’ni koronavirüse karşı mücadelesinden dolayı tebrik eden vatandaşlar, alınan tedbir ve denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve bütün çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.
Dezenfekte İşlemi Periyodik Olarak Sürüyor
Yetkililerden alınan bilgiye göre, denetimlerin sorunsuz geçtiği bildirilirken, esnaflarında kurallara uyarak duyarlı oldukları belirtildi. Öte yandan Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına ara vermeden hummalı şekilde devam ediyor. Yetkililer, 200 kişilik özel ekiple koronavirüse karşı mücadele kapsamında teyakkuzda olduklarının altını çizerek, dezenfekte çalışmalarının belirlenen program dahlinde aralıksız bir şekilde devam edeceğini duyurdu.
Erdemli'de Fırın ve Bakkallarda ''Ambalajlı Ekmek'' Denetimi
Erdemli'de Fırın ve Bakkallarda ''Ambalajlı Ekmek'' Denetimi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”