Erdemli'de Uygulanan "Limon Çiçeği" Sosyal Projesi İle Yaşlılar Yalnız Değil

Mersin Erdemli Belediyesi hazırladığı sosyal proje ile yaşlılara hizmet ediyor. "Limon Çiçeği" isminin verildiği proje ile ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve hastalara yaşadıkları yerlerde ulaşıp kişisel bakımlarını ve evlerinin temizlik ve ihtiyaçlarını karşılıyor.

11 Ağustos 2016 Perşembe, 12:49
Erdemli'de Uygulanan  "Limon Çiçeği" Sosyal Projesi İle Yaşlılar  Yalnız Değil
-

Mersin Erdemli Belediyesi hazırladığı sosyal proje ile yaşlılara hizmet ediyor. "Limon Çiçeği" isminin verildiği proje ile ihtiyaç sahibi yaşlı, engelli ve hastalara yaşadıkları yerlerde ulaşıp kişisel bakımlarını ve evlerinin temizlik ve ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Mersin’in Erdemli İlçe Belediyesi hazırladığı 'Limon Çiçeği’ projesiyle bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hastalara ulaşılıp kişisel bakımları ile evlerinin temizliği yapılıyor, ihtiyaçları karşılanıyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli Belediyesi uhdesine giren 71 mahallemizin fiziki altyapısını düzeltirken, diğer taraftan sosyal projelerle insanımızın dar ve sıkıntılı günlerinde yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Limon Çiçeği projesi kapsamında oluşturduğumuz ekiplerimiz hem yaşlılarımızın bakımını yapıyorlar hem de onların kişisel temizliğinin yanında, evlerinin temizliği ve yemeklerinin hazırlanmasıyla alakalı ciddi bir gayret gösteriyorlar" dedi.
 
Harabede yaşayan yaşlı çifte yeni ev
Kızılen Mahallesi’nde yaşlı Zala-Hüseyin Sapmaz çiftçinin evinde gerçekleştirilen temizliğe katılan başkan Tollu, ekiplerle birlikte evi süpürdü. Sapmaz çiftinin sağlık kontrollerinde yanlarında bulundu. Evin harabe olmasından dolayı burada yaşamanın mümkün olmadığını ifade eden Başkan Tollu, "Bu evi değiştireceğiz, evin önüne şuan bulunduğumuz noktada bu insanlarımızın ihtiyacını karşılayabileceği, onları rahat ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir evi burada inşa edeceğiz" dedi.
 
"İnsanımız kendisini yalnız hissetmemeli"
 
Proje kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Başkan Tollu, "Camilerimizi arkadaşlarımız temizliyor, bakıma muhtaç olanların bakımlarını yapıyorlar. Tırnağından tutun saç tıraşına kadar, sakal tıraşına kadar, banyosuna kadar her türlü medeni ihtiyaçlarını arkadaşlarımız karşılamanın gayreti içerisinde. Biz şunu uygulamaya çalışıyoruz, Erdemli’de yaşayan bir tek bireyimiz kendisini asla sahipsiz hissetmemeli. Fakru zaruret içerisindeki bir tek insanımız kendini yalnız hissetmemeli" şeklinde konuştu.
Başkan Tollu, beraberindeki belediye meclis üyelerinden İbrahim Tepe ve Ali Yön ile birlikte camiyi süpürdü, sonrada eline aldığı bezle toz aldı.
Mahalle sakinleri ve özellikle yaşlılar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Limon Çiçeği projesi kapsamında bir ayda 250 vatandaşın tıraş edildiği, 100 yaşlı ve engellinin evinin temizlendiği, 95 kişinin hastaneye ulaştırıldığı, bin 100 kişiye gıda yardımında bulunulduğu, 100 yaşlı aileye sıcak çorba sağlandığı ve 30 bin aile ile yüz yüze görüşüldüğü bilgisi verildi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
yusuf çiçek merkez mah
15:12
4 Ocak 2019 Cuma
limonçiçegi güzelbir proje ama sorunları var üç ayda bir yapıldıgı söylenen gda yardımından üç yılda ikikez faydalandım oda yardımı yerinden almak kayidesiyle bana sıra nezaman gelecekdiye bekliyorum halen bütün arama ve sormalarımaramen hep aranıp adrese teslim edilecegi söylenen yardım bitürlü bana ulaşmıyor bilgilerinize telefon ve kaydım olmasınaramen
37.130.106.198
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”