Erdemli'nin Tömük Mahallesi'nde Büyük Sevinç

Artık onlar da 'pazar alışverişi' yapabilecek...

02 Nisan 2018 Pazartesi, 17:29
Erdemli'nin Tömük Mahallesi'nde Büyük Sevinç
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
 ‘Her beldeye modern düğün salonu ve pazaryeri’ hedefiyle yola çıkan Erdemli Belediyesi, Tömük Mahallesi’nde çağdaş pazaryerini halkın kullanımına açtı. Pazarcı esnafı ile bir araya gelen belediye yetkilileri yapılan kura çekimi ile pazarcı esnafına yerlerini tahsis etti. Bu vesileyle de son derece şık bir yapıya sahip olan Tömük kapalı pazaryerinde ilk alışveriş heyecanı da başlamış oldu. 2014 seçimleri öncesinde kapalı pazaryeri sözü verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada; bu sözleri bir bir yerine getirdiklerini, Tömük kapalı pazaryerinin de bunlardan bir tanesi olduğunu kaydetti. ‘Biz vatandaşlara ne söz verdiysek, bire bir yerine getirmenin hazını ve gurunu yaşıyoruz’ diyen başkan Tollu, ‘’biz insanlarımıza asla yalan söylemeyiz. Biz insanlarımızın ‘asla oyunu alacağız’ diye onları kandırma gibi bir acziyetin içerisine girmeyiz. Avucumuzun içi gibi bildiğimiz belediyenin kaynaklarını en rantabl şekilde kullanıp vatandaşımızın refahını yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.
DAİMA ERDEMLİ ESNAFLARIMIZIN YANINDA OLDUK
Pazarcı esnaflarının Erdemli’deki durumunun önemine değinen Başkan Tollu, ‘’Pazarcılarımızın en büyük sıkıntısı Erdemli’nin Mersin’e yakınlığından dolayı zor durumunda olması. Bu anlamda biz esnaflarımızı korumak ve ekmeğini aşını arttırmak adına dışarıdan gelen pazarcılara asla müsaade etmiyoruz’’ dedi. Sosyete pazarlarının Erdemli’ye hiçbir katkısının bulunmadığına dikkat çeken Başkan Tollu, ‘’Sosyete pazarları Erdemli’mizin gelirini ciddi manada sömüren bir yapıdaydı. Şu anda Erdemli sınırları içerisinde bir tek sosyete pazarları bulmanız mümkün değil. Dışarıdan gelen hiçbir esnafın burada tezgah açması mümkün değildir. Çünkü biz Erdemli’nin tasasını, sevincini kederini birlikte paylaştığımız esnaflarımızın ekmeğin aşını arttırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Erdemli’miz hızlı bir büyüme içerisinde. Esnaflarımızın huzuru, refahı  ve çoluğuna çocuğuna helal kazanç götürebileceği bir durumu oluşturmaya gayret ediyoruz. İnsanlarımızla birlikte güzel bir Erdemli ve gelecek için var gücümüzle çalışıyoruz. Esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Onlar helalinden kazanmak için gece gündüz çalışıyorlar. Bizde esnaflarımızın gayretine bir nebze olsun katkı sunmaya çalışıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Cenab-ı Allah bol kazançlar nasip etsin.’’
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ifa eden pazarcı esnafları ilk defa kapalı pazaryeri hizmetine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.
ALEM BUYSA KRAL MÜKERREM TOLLU BAŞKAN
Tömük’te kapalı pazaryerinin hizmete girmesiyle esnaflar görüşlerini paylaştı. Pazarcı esnaflarından Hüseyin Yalçın, Tömük kapalı pazar yerinin hizmete girmesiyle ‘Bundan iyisi can sağlığı. Helal olsun Mükerrem Tollu’ya. Alem buysa kral Mükerrem Tollu Başkan’ diyerek yerel seçimlerde ‘’Oyum Mükerrem Tollu’ya’’ dedi.
PAZARCI ESNAFI HÜSEYİN YÜCEL: TOZDAN, ÇAMURDAN KURTULDUK
25 yıldır pazarcılık yaptığını anlatan Hüseyin Yücel, pazaryerine kavuşmalarının sevincini yaşadıklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Mükerrem Tolu’dan duydukları memnuniyeti paylaştı. Yücel, yeni pazaryeri hizmetiyle tanışmalarının ardından yağmurdan ve tozdan-sokak aralarından kurtulduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:  ‘’Çok şükür bugünleri de gördük. Bizler sıcaktan, yağmurdan, tozdan çok rezil olduk. Geçen yıl dere ıslah çalışması vardı. Kamyonların geçişiyle tozun dumanın arasında kalıyor haftada bir gün çalışıyorduk. Çok şükür bizde şimdi insan sıfatı kazandık. Belediye başkanımız Mükerrem Tollu’ya bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.’’
HÜSEYİN ÖZTÜRK: BAŞKANIMIZ ÇOK GÜZEL BİR PAZARYERİ YAPTI
Pazarcı esnaflarından Hüseyin Öztürk, ‘’Biz pazarlarımızı eskiden tozun toprağın içinde kurardık. Şimdi ise sağ olsun başkanımız çok güzel bir pazaryeri yaptı. İlçemizde 7 tane pazaryeri kuruldu. Başkanımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz’’ diyerek hizmetlerden duyduğu memnuniyetini ifade etti.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi