Ereğli'de Öğrencinin İkincilik Tepkisi Gündem Oldu

Ereğli'de mezuniyet töreninde ikinciliği öğrenen Hümeyra Gül Korkmaz, "Gururumla oynadılar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ereğli'de Öğrencinin İkincilik Tepkisi Gündem Oldu
Ereğli'de mezuniyet töreninde ikinciliği öğrenen Hümeyra Gül Korkmaz, "Gururumla oynadılar" diyerek tepkisini dile getirdi.
Google News'te Abone Ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde, Hümeyra Gül Korkmaz, beklediği birinciliği almadığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Kendisine verilen ikinciliği geri iade eden Korkmaz, hakkı olan başarıyı almak için savcılığa dilekçe verdi. Korkmaz, "Normalde bütün hocalarım bana okul birincisisin diyorlardı. Mezuniyetten bir gün önce ikinciliğe düştüğüm haberini aldım. Bu beni çok üzdü. O yüzden tepkimi göstermek için mezuniyete katıldım" dedi.

Hakkını Savunma Mücadelesi

Korkmaz, mezuniyet töreninde yaşadığı duygusal anları aktararak, "O an ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ailem oradaydı. Ama tepkimi vermem gerektiğini düşündüm. Sınıf arkadaşlarım ve velilerden büyük destek aldım" diye konuştu. Hümeyra, ayrıca, ikinciliğine düşmesine neden olan olayları da anlatarak, "Dördüncü olan bir öğrenci bir dönem ikinciliğe çıkmıştı. Bu nedenle sözlü notum geri çekildi ve ben ikinciliğe düştüm. Hakkımı savunmaya devam edeceğim. Birincilik benim hakkım" şeklinde konuştu.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yaşanan bu olayın ardından Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hümeyra Gül Korkmaz, sürecin takipçisi olacağını belirterek, hakkının teslim edilmesi için mücadele edeceğini vurguladı. Olay, eğitim camiasında geniş yankı buldu ve birçok kişi genç öğrencinin kararlılığını destekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin