Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi; Mersin

‘Engelsiz Kent Mersin’ vizyonu ile hareket eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i dünyanın 3. ‘Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ yapmaya hazırlanıyor.

27 Şubat 2018 Salı, 01:59
Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi; Mersin
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Geleceğin engelliler turizm merkezi: Mersin
Dünya Engelliler Birliği’nin Mersin’i Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan etmesi ile birlikte kentte engelli bireyler için alternatif turizm alanları hizmete sunulmuş olacak. Bu sayede Mersin, 3 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde engelsiz bir turizm cenneti olarak nitelendirilecek.
Mersin, dünyada 3. Türkiye’de ilk…
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın belirlediği ‘Erişilebilir Kent’ hedefi ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Birliği’ni Mersin’de ağırlamaya hazırlanıyor.
Dünya Engelliler Birliği tarafından 12 Mayıs’ta Mersin’de yapılacak olan Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi Global Konferansı’nda Mersin’in ‘Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi’ ilan edilmesi bekleniyor. Ardından 10-16 Haziran tarihleri arasında New York’ta Birleşmiş Milletler’in alt toplantısında Mersin, yine tüm dünyaya Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak ilan edilecek ve İtalya ve İspanya’dan sonra dünyada üçüncü, Türkiye’de ise Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi ilan edilen ilk kent olacak.
Dünya Engelliler Birliği Mersin’de ağırlanacak
2015 yılından bu yana Dünya Engelliler Birliği ile erişilebilirlik çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, yönetmelik kapsamında otellerin erişilebilir hale getirilmesinin yanı sıra, Türkiye’den ve yurt dışından engellilerin de Mersin’e gelerek tatillerini burada geçirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Engelliler Birliği arasında yürütülen proje sonucunda erişilebilir kent belgesinin alınması ile birlikte, Mersin sadece yaz sezonunda değil, 365 gün engelli turist ağırlayabilecek ve bu sayede kent ekonomisine büyük katkılar sunulacak.
Mersin’in Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi haline gelmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Birliği tarafından verilecek olan ve Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş, evrensel standarda sahip Erişilebilir Kent Belgesi’ni almaya hazırlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de yapmış oldukları erişilebilirlik çalışmalarının incelemelerini yapmak üzere Dünya Engelliler Birliği’ne yetki verdi. Ocak ayının sonu itibariyle başlayan incelemeler, Şubat ayının sonuna kadar devam edecek. Raporlar düzenlendikten sonra eksikler varsa bunların telafisiyle alakalı çalışmalar yapılacak ve Mayıs ayına kadar bu çalışmaların büyük bir çoğunluğu tamamlanmış olacak.
Dünya Engelliler Birliği, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından engelsiz oteller projesi kapsamında erişilebilir olarak belgelendirilen otellerde de incelemelerde bulunacak. Otellerin de belgelerini almaları durumunda uluslararası standarda sahip erişilebilir otel olacaklar. Bu çalışmalar bittikten sonra Dünya Engelliler Birliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan dolayı Mersin’e erişilebilir kent belgesi verecek. Dolayısıyla 6 kıtada 85 ülkeden 400 çatı kuruluşunun oluşturmuş olduğu Dünya Engelliler Birliği, Mersin’i Engelsiz Kent ve Turizm Merkezi olarak kabul edecek ve dünyadaki engellilerin tatillerini Mersin’de geçirmeleri için çağrıda bulunacak.
Mersin’de büyük organizasyonlara imza atılacak
Dünya Engelliler Birliği ile ortak bir proje yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu proje kapsamında 11-12-13 Mayıs’ta Mersin’de büyük organizasyonlara imza atacak.
Yapılacak olan çalışmada, Dünya Engelliler Birliği’ni oluşturan 85 ülkeden 400 çatı kuruluşunun içerisinde yer alan 130 üst düzey yönetici, genel kurullarını yapmak üzere Mersin’de ağırlanacak.
Dünya Engelliler Birliği 6. Genel Kurulu’nu, 11 Mayıs’ta Mersin’de yapacak ve genel kuruldan sonra 12 Mayıs tarihinde Amerika ve Avrupa’daki turizm kuruluşlarının katılacağı Erişilebilir Turizm Global  Konferansı da Mersin’de yapılacak. Konferansın ardından 13 Mayıs tarihinde de Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Dünya Engelliler Birliği ile birlikte Erişilebilir Üniversite Kapsayıcı Eğitim Global Konferansı yapılacak.
Ayrıca Dünya Engelliler Birliği tarafından 10-16 Haziran tarihleri arasında New York’ta Birleşmiş Milletler ‘in bir alt toplantısında Mersin tüm dünyaya, Erişilebilir Kent ve Turizm Merkezi olarak deklare edilecek.
Projenin ana hedefleri
Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Mersin Projesi’nin ana hedefleri arasında engelli bireylerin turizm hizmeti aldığında, ulaşımdan konaklamaya kadar tüm ihtiyaçlarının ulaşılabilir nitelikte olması yer alıyor. Ayrıca ana hedefler arasında Türkiye Turizm Stratejisi 2023 kapsamında,  erişilebilir turizmde dünyaya örnek destinasyon olmak, turist akışını bölgeye yönelterek turizm gelirinin artmasını sağlamak, alternatif turizm türlerinin yaygınlaşmasına öncülük etmek,  girişimcileri yatırıma yönlendirmek, ülkenin kimliğini, çeşitliliğini, zenginliğini ortaya koymak bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti