Erkek Tipi Saç Dökülmesine Etken Çözüm: Saç Ekimi

Başta erkek tipi saç dökülmesi olmak üzere saç dökülmesi; çağımızda dünyanın her yerinde rastlanabilen en yaygın sağlık problemlerinden biridir.

11 Kasım 2022 Cuma, 08:56
G: 11.11.2022 - 13:25
Erkek Tipi Saç Dökülmesine Etken Çözüm: Saç Ekimi
-

Hormonal, psikolojik, genetik pek çok nedenle saç dökülmesi yaygın hale gelmiştir. Saç dökülmesindeki yoğun artış saç ekimini teknolojilerinin gelişmesine ve saç ekimi tedavisini tercih eden kişi sayısının da giderek artmasına yol açmaktadır.

Saç ekimi tedavisinde son yıllarda kullanılan başlıca teknikler; FUE saç ekimi ve DHI saç ekimi yöntemleridir. FUE saç ekimi yönteminde mikromotor kullanılır. Saç köklerinin alındığı bölgede iz bırakmaz. DHI yöntemi ise saçların tıraş edilmesine gerek kalmadan uygulanabilen bir saç ekimi yöntemidir. Her iki yöntem de hem kadınlarda hem de erkeklerde yaygın olarak kullanılır.

Mevsim Geçişlerine Dikkat
Saçlar, yalnızca hormonal ve genetik faktörlere bağlı olarak değil, mevsim geçişlerinde de çok dökülür. Kıştan ilkbahara ya da yazdan sonbahara geçerken dökülmeler artabilir. Saç dökülmenizin mevsimsel olup olmadığına muayene ile doktorun karar vermesi gerekir. Mevsimsel dökülmeler dışındaki unsurlarda saç ekimi en yaygın kullanılan tedavidir. Kış aylarında soğuk hava, kurutma makinesinin çok kullanımı ve fazla sıcak suyla yıkanma gibi nedenlerle özellikle saçlarda çok fazla kuruma meydana gelebilmektedir. Bunu önlemek için saçlarımızı haftada 2-3 kez yıkamalı, çok sıcak su kullanmamalıyız. Yine saçın çok zarar vermeden kurutulması önemlidir.

Saç Tipine Uygun Şampuan Kullanın
Kişinin genel olarak saç yapısına uygun şampuan kullanılması gerekir. Saç ekimi işleminden sonra da hekiminizin önerdiği şampuanları kullanmak daha etkisi sonuç almanıza yol açacaktır. Özellikle sülfatsız şampuanlar tercih edilmeli, saç dökülmesi için özel şampuanlar dökülme tipine göre kullanılmalıdır. Bitkisel özellikli şampuanlar tercih edilmelidir. Saç dökülmesi tedavisine saçı besleyen ve güçlenmesini sağlayan, saçımızın yapısına uygun şampuanlar, saç dökülme tipine göre destek sprey ve losyonlar ve bazı haplar kullanılabilir. Yine saça vitamin enjeksiyonları (mezoterapi) ve PRP işlemleri diğer tedavi seçenekleridir. Fakat bütün bu tedavi seçenekleri içerisinde saç ekimi en etkili ve kalıcı olandır. Uzun zamanda dökülme için kullanılan tüm bu ürünler göz önünde bulunduğunda saç ekiminin çok daha ekonomik bir seçenek olduğu da unutulmamalıdır.
 
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi