Erken Çocukluk Eğitimleri Yenişehirli Aileleri Mutlu Ediyor

Yenişehir Belediyesinin ‘Her Aile Bir Okuldur’ sloganıyla hayata geçirdiği 0-3 Yaş Aile Eğitimi Projesi kapsamında verilen ikinci grup eğitimler online olarak tamamlandı.

23 Mayıs 2020 Cumartesi, 16:47
Erken Çocukluk Eğitimleri Yenişehirli Aileleri Mutlu Ediyor
-

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit eğitim alan ailelerle video konferans yöntemiyle görüştü.
Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan, yüz yüze ve uzaktan eğitim şeklinde uygulanan proje, korona virüs salgını nedeniyle sadece uzaktan eğitimle devam ediyor.
“Doğru bildiğim yanlışları öğrendim”
İkinci grup eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ailelerle video konferans yöntemiyle görüşen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ailelere “’İyi ki böyle bir eğitim aldım’ diyor musunuz” sorusunu sordu. Başkan Özyiğit’in sorusu üzerine katılımcılardan Seda Arin “Kesinlikle iyi ki almışım. Doğru bildiğim yanlışları ve yanlış bildiğim doğruların hepsinin farkına vardım.” dedi. Didem Karayel ise “Eğitimlere katıldığım için çok mutluyum. Hatalarımla ve geçmişimle yüzleştim. Anne ve babamın bende yaptığı hataları kızıma uyguladığımı fark ettim. Ve tamamen değiştirdim” ifadelerini kullandı. Diğer ailelerin de eğitimlerden aldıkları memnuniyeti dile getirmeleri üzerine Başkan Abdullah Özyiğit, “Bizim amacımız da buydu, gönül rahatlığıyla Yenişehirli hemşehrilerime bu eğitimleri önerebiliyoruz. Katılımcımız sihirli cümleyi kurdu; ‘anne ve babamın yaptığı hatalar’ dedi. Bir yandan bilimsel bir eğitim var diğer yandan da geleneksel yöntemler var. Biz bu projemizde bilimsel eğitimi önemsiyoruz.” diye konuştu.
Proje kapsamında eğitim alan ailelerin çocuklarını gelecekteki gelişimlerini takip edeceklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor koşullarda eğitimlerinden kopmadan amacına direk ulaşan bir çalışma oldu. Eğitimlerimizin ardından bu eğitimlerden aldıkları faydalı tespit etmek için ailelerimizle görüşüyoruz. Umut ediyoruz ki projemizi tüm Türkiye’ye yayarız ve 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi için bu projemiz bir başlangıç olarak hayatımıza girer ve gelecekte tüm çocuklarımız faydalanır. Projemizde eğitim alan ailelerin çocuklarını gelecekte de takip edeceğiz. O veriler bizim için çok aydınlatıcı olacaktır. Bu eğitimlere katılan ve çocuklarını daha doğru yetiştirmek için çabalayan yani sorumluluklarının farkında olan ailelerimize ben çok teşekkür ediyorum. ‘Çocuğumu en iyi şekilde nasıl yetiştiririm’ konusunda duyarlılık gösterdiler. Proje ile daha çok uzun yollar alacağız. Başta Ozana Ural ve diğer hocalarımız olmak üzere tüm MABEP ailesine, projenin bugüne gelmesinde büyük katkıları olan Raif Çakmak’a da ayrıca teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, sizlerin de Ramazan Bayramı’nızı kutluyorum inşallah sağlıklı güzel günlerde tekrar buluşmak üzere.” İfadelerini kullandı. Çocukların erken yaşta desteklenmesi üzerine tasarlanan projeye katılan aileler Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.
Online olarak yapılan görüşmeye Başkan Özyiğit ve ailelerin yanı sıra Marmara Üniversitesi-Atatürk Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ozana Ural ve eğitimci ekibi ile Yenişehir Belediye Akademi Koordinatörü Raif Çakmak katıldı. Prof. Dr. Ozana Ural, yaptığı konuşmada “Zor ve beklenmedik bir süreçte bile projemizi devam ettirebilmemiz bizi çok mutlu etti. Eğitimlerimiz çok iyi devam ediyor, ailelerimizdeki ve çocuklardaki değişimleri görebiliyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ailelerimiz bizlere her zaman ulaşabilirler. Başkanımız Abdullah Özyiğit’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
0-3 yaş Aile Eğitimi Projesi, Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğinde Marmara Aile Becerileri Eğitim Programı(MABEP ) kapsamında devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”