Erzincan Garnizon Şehitliği'nde Arife Günü Duygusal Anlar Yaşandı

Ramazan Bayramı arifesinde Erzincan'daki Garnizon Şehitliği, sabah saatlerinden itibaren şehit ailelerinin yoğun ziyaretine sahne oldu.

Erzincan Garnizon Şehitliği'nde Arife Günü Duygusal Anlar Yaşandı
Ramazan Bayramı arifesinde Erzincan'daki Garnizon Şehitliği, sabah saatlerinden itibaren şehit ailelerinin yoğun ziyaretine sahne oldu.

Şehit aileleri, ellerinde Türk bayraklarıyla mezarları ziyaret ederek, kabirleri temizledi ve dua etti. Bu anlamlı gün, kaybettikleri evlatlarını anmak için özel bir fırsat oldu. 2016 yılında Gürpınar ilçesinde meydana gelen bir kaza sonucu şehit olan Uzman Çavuş Fırat Kılıç’ın ailesi de şehitliği ziyaret ederek, kabri başında dualar etti.

Şehidin annesi Azime Kılıç, evlat acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirterek, “Yavrum benim için hep özeldi,” dedi. Duygusal anlar yaşayan baba Özal Kılıç ise sık sık şehitliğe geldiklerini ifade ederek, “Biz devamlı şehitlikteyiz. Özel günlerde, cuma günleri, her günümüz burada geçiyor. Bizim için her gün özel gün. Buraya gelerek bayramımızı kutluyoruz,” şeklinde konuştu.

Arife günü gerçekleştirilen bu ziyaretler, şehit ailelerinin vefa ve özlemini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehitlikteki bu buluşma, hem hüzün hem de gurur dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin