Erzincan'da Badmintoncular, Türkiye Şampiyonasında 3 Altın Madalya Kazandı

Erzincanlı badminton takımı, Hatay'da düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza atarak 3 şampiyonluk ve 1 ikincilik elde etti.

Erzincan'da Badmintoncular, Türkiye Şampiyonasında 3 Altın Madalya Kazandı
Erzincanlı badminton takımı, Hatay'da düzenlenen 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza atarak 3 şampiyonluk ve 1 ikincilik elde etti.
Google News'te Abone Ol

Hatay'da 19-23 Ocak 2026 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya 151 kulüpten 758 sporcu katıldı. Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcuları, bu büyük organizasyondan 3 Türkiye Şampiyonluğu ile 1 Türkiye İkinciliği ile döndü. Takım olarak da Türkiye ikinciliği elde eden Erzincanlı sporcular, bu başarıları ile dikkat çekti.

Tek Erkekler kategorisinde yarışan Kaan Erçetin, Türkiye Şampiyonu unvanını kazanarak turnuvanın en başarılı erkek sporcusu oldu. Ayrıca, Karışık Çiftler kategorisinde de şampiyonluk yaşayarak takımının başarısına katkıda bulundu. Çift Kadınlar kategorisinde Asya Çınkır, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı. Bunun yanı sıra, Asya Çınkır ve Muhammed Efe Erçetin ikilisi, Karışık Çiftler kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

Erzincan İl Özel İdaresi Spor Kulübü, toplamda elde ettiği 3 şampiyonluk ve 1 ikincilik ile 151 kulüp arasında takım halinde Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi. Bu sonuçlar, Erzincan badminton camiası için büyük bir gurur kaynağı oldu ve gelecekteki turnuvalar için motivasyon sağladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin