Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ve Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bayram süresince 140 ekip ve 1.164 personelle görev yapacağı ifade edildi. Asayiş ve trafik denetimlerinin aralıksız sürdürüleceği bildirilerek, trafik kazalarının önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması için tüm birimlerin hazır olacağı vurgulandı.
Ayrıca, vatandaşlara trafik kurallarına uyma çağrısı yapıldı. Sağlık hizmetleri konusunda Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bayram süresince 438 personelin görev alacağı kaydedildi. Bu personelin 110’unun acil servislerde, 276’sının diğer servislerde, 18’inin Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 36’sının ise evde sağlık hizmetlerinde çalışacağı belirtildi. Ayrıca, 20 ambulans ve 10 evde sağlık aracıyla kesintisiz hizmet sunulacağı ifade edildi.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin halk sağlığı ve güvenli gıda arzı için bayram boyunca sahada olacağı, 14 gıda denetçisinin görev yapacağı da açıklandı. Elektrik, su, doğalgaz ve iletişim hizmetlerinde yaşanabilecek arızalara karşı ilgili kurumların gerekli önlemleri aldığı belirtilirken, itfaiye ekiplerinin de olası yangın ve benzeri durumlara karşı hazır bekletileceği bildirildi.
Ayrıca, Erzincan Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin fahiş fiyat ve tarife denetimlerini sürdüreceği, 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde ise 21 personelin görev yapacağı kaydedildi. Bu kapsamda, tüm önlemlerin vatandaşların güvenliği için alındığı vurgulanarak, bayramın huzur içinde geçmesi hedefleniyor.
