Erzurum Aşkale'de Kandilli Güvenç Ortaokulu Öğrencileri ETÜ'ye Gitti

Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Kandilli Güvenç Ortaokulu öğrencileri, Erzurum Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Erzurum Aşkale'de Kandilli Güvenç Ortaokulu Öğrencileri ETÜ'ye Gitti
Erzurum'un Aşkale ilçesindeki Kandilli Güvenç Ortaokulu öğrencileri, Erzurum Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen gezi programında, Kandilli Güvenç Ortaokulu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri, üniversitenin bilim, kültür ve yaşam alanlarını yakından tanıma imkanı buldu. Bu etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Okul Müdürü Ahmet Savaş, Müdür Yardımcıları Atalay Keleş ve Şeyda Ertek ile Sosyal Bilgiler Öğretmeni Selim Tazegüllü de katıldı. Program boyunca ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez, öğrencilere ve öğretmenlere rehberlik etti.

Gezi programı çerçevesinde öğrenciler, Erzurum Kültür ve Sanat Evi, Erzurum Şehir Arşivi, MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi, Yaşam Merkezi, Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜTAM), rektörlük binası, merkezi kütüphane ve edebiyat fakültesini ziyaret ederek ETÜ'nün sunduğu bilimsel, kültürel ve sosyal imkanları yerinde gözlemlediler.

Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez, bilim iletişiminin üniversiteler ile toplum arasındaki etkileşimi güçlendiren önemli bir alan olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin erken yaşta üniversite ortamıyla buluşmasının bilimsel farkındalığın gelişimine katkı sağladığını ifade eden Ürkmez, "Öğrencilerimizi üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların üniversite ortamını erken yaşta tanıması, bilimle tanışması bizler için çok kıymetli" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin