Yeni Zelanda’da düzenlenen U18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası grup maçlarında birinci olarak bir üst kademeye yükselen Erzurum Gençliksporlu hokeyciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil tarafından kutlandı. Taşkesenligil, “Sizler bizim gurur kaynağımız oldunuz” ifadesinde bulundu.
Şampiyonada yer alan Erzurum Gençlikspor’dan 13 sporcunun bulunması, şehrin spor camiası için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. 15-21 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen grup eleme maçlarında U18 Milli Takımı, şampiyonluk elde ederek bir üst kademeye geçiş yaptı. Taşkesenligil, sporcuları ve antrenör İkram Çintimar’ı tebrik ederken, Erzurumlu sporcuların bu başarıda önemli bir rol oynadığını vurguladı. “Sizler bizim için birer gurur vesilesi oldunuz. Hepinizi büyük başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.
Buz Salonlarının Önemi
U18 Yaş Altı Buz Hokeyi Milli Takımı’nın elde ettiği zaferin önemli bir başarı olduğunu belirten Taşkesenligil, “Milli takımımızın ve Erzurumlu hokeycilerin uluslararası arenada başarılı olmasının en büyük nedeni, ilimizdeki Buz Salonları’nın varlığıdır. Bu salonlarda çalışan sporcularımız, milli takımlarımızın güç ve kondisyon depolamasını sağlıyor. Yurt dışındaki turnuvalarda elde ettikleri başarılar, bizleri gururlandırıyor. Buz salonlarımızdan tüm Erzurum ve Türk halkı ile gençlerimiz faydalanmaktadır” açıklamasında bulundu.
Kaynak: Mersin Haber + IHA