Erzurum Karaçoban'da Eski Hükümlü İbrahim Toprak Kendi İşini Kurdu

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde eski hükümlü İbrahim Toprak, devlet desteği ile kendi işinin patronu oldu. Toprak, "Kendi İşini Kurma Hibe Desteği" projesi kapsamında 421 bin TL hibe alarak oto lastikçi işletmesini açtı.

Erzurum Karaçoban'da Eski Hükümlü İbrahim Toprak Kendi İşini Kurdu
Erzurum'un Karaçoban ilçesinde eski hükümlü İbrahim Toprak, devlet desteği ile kendi işinin patronu oldu. Toprak, "Kendi İşini Kurma Hibe Desteği" projesi kapsamında 421 bin TL hibe alarak oto lastikçi işletmesini açtı.

Erzurum Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uygulanan "Denetimli Serbestlik" sistemi, eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına destek olmaktadır. 2018 yılından bu yana Hınıs, Tekman ve Karaçoban ilçelerinde toplamda 182 hükümlü, bu projelerden yararlanmıştır. Son olarak, Karaçoban'da yaşayan İbrahim Toprak, 2025 yılı itibariyle yaptığı başvuruyla 421 bin TL hibe alarak kendi mesleğini sürdürmek üzere yeni bir iş yeri açmıştır.

İbrahim Toprak, denetimli serbestlikten yararlanarak cezaevinden çıkmış ve aldığı hibe ile hayatında önemli bir değişiklik yapmıştır. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, "Kendi İşini Kurma Hibe Desteği" projesine başvuran Toprak, 421 bin TL hibe ile oto lastikçi açarak kendi işinin patronu olmuştur. 2026 yılında bu hibe proje tutarının 550 bin TL olarak güncelleneceği belirtilmiştir. Projeler, kendi işini kurma hibe desteği ile tarım ve hayvancılık alanında da destekler sunmaktadır.

İbrahim Toprak, proje kapsamında "Rotbalans ve Oto Lastik" işletmesini açarak iş hayatına adım atmıştır. İşletmenin açılışına, Karaçoban Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, Hınıs Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Tuğrul, Hınıs Adalet Komisyonu Başkanı Tansu Tuna ve Hınıs Denetimli Serbestlik Müdürü Hatice Filiz'in de aralarında bulunduğu davetliler katılmıştır.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin