Türk Kızılay Erzurum Kadın Kolları tarafından düzenlenen bu etkinlikte, el emeği ürünler, ev yapımı yiyecekler ve çeşitli bağış ürünleri satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Gazze, Filistin ve Sudan'da yaşanan insani krizden etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Etkinlik, dayanışma ve yardımlaşma ruhunun önemli örneklerinden biri olarak öne çıktı.
Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Erzurum Kadın Kolları Başkanı Esra Kaptanoğlu, bu organizasyonun amacını anlatarak, "Gazze, Filistin ve Sudan'da yaşanan insani dram hepimizin yüreğini yakıyor. Bu hayır çarşısı, oradaki kardeşlerimize bir nebze olsun destek olabilmek amacıyla düzenledik. Erzurum halkının gösterdiği ilgi ve duyarlılık bizlere güç verdi." şeklinde konuştu.
Gün boyunca devam eden hayır çarşısında, Kızılay gönüllüleri de ziyaretçilere bilgilendirme yaparak etkinliğin amacına ulaşması için yoğun çaba gösterdi. Türk Kızılay Erzurum Kadın Kolları, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.