Erzurum Oltu'da Düzenlenen Piyano Resitalinde Sanatseverler Buluştu

Erzurum'un Oltu ilçesinde gerçekleştirilen piyano resitali, sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Erzurum Oltu'da Düzenlenen Piyano Resitalinde Sanatseverler Buluştu
Erzurum'un Oltu ilçesinde gerçekleştirilen piyano resitali, sanatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Oltulu piyanist Kenan Yıldız, Oltu Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği konserle izleyicilerin beğenisini kazandı. Yıldız’a, Müzik Öğretmeni Ebru Koçoğlu kemanıyla eşlik etti. Ayrıca, programda sürpriz konuk olan öğrenci Ali Ensar Yıldırım da piyano çaldı.

İlçe protokolü ve kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı bu özel etkinlikte, piyanist Yıldız, piyanosuyla seslendirdiği eserlerle dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. Konserde "Valse", "Uzun İnce Bir Yoldayım", "Gnossienne", "Kara Sevda", "Jane Maryam", "Ezel", "Tükeneceğiz", "Field", "Begovil", "Sarı Gelin", "Yazmalım" ve "Mağusa Limanı" gibi eserler seslendirildi.

Oltu’da ilk kez düzenlenen bu piyano resitali, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Program boyunca dinleyiciler, zaman zaman eserlere alkışlarla eşlik ederken, etkinlik sonunda sanatçı uzun süre ayakta alkışlandı. Birçok vatandaş, ilçede ilk kez böyle bir kültür ve sanat etkinliğinin düzenlenmiş olmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti ve benzer etkinliklerin devamını istediklerini belirtti.

Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, "Çok güzel bir gece yaşattı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kültürel ve sanatsal anlamda bu tür programların düzenlenmesi gurur verici. Bu gençlerimizi destekleyeceğiz. Daha nice gizli yetenekleri ortaya çıkaracağız. Onların Oltu’ya sanat anlamında katkı sağlamalarını bekliyoruz. Hepsine destek olacağımızın sözünü veriyorum" diye konuştu.

Program, katılımcıların piyanist Kenan Yıldız ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin