İftara Oltu Kaymakamı Mustafa Çelik, ilçe protokolü ile birlikte çok sayıda şehit yakını ve gazi katılım sağladı. Kaymakam Çelik, iftar sırasında masaları tek tek ziyaret ederek şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti. Programın ardından bir konuşma yapan Çelik, şehitler ve gazilerin fedakârlıklarının asla karşılanamayacağını belirtti. "Şehit ve gazilerimize olan minnetimizi hiçbir zaman ödeyemeyiz. Tüm Oltulu hemşerilerimizin Ramazan Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Bu mübarek ayın ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Şehit ailelerine yönelik duygusal bir konuşma yapan Çelik, "Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için feda ettiniz. Bunun bir karşılığı yoktur. Gösterdiğiniz fedakârlıklar bizlerin varlık sebebidir" ifadelerini kullandı.
Programa ayrıca Garnizon Komutan Vekili Tank Yüzbaşı Zekeriya Sayın, Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Nuhan Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Kahraman, Jandarma Komutanı Üsteğmen Fatih Kılınboz, AK Parti İlçe Başkanı Burtay Oğuz Yavuz ve MHP İlçe Başkanı Vedat Sağlam da katıldı. Bu önemli etkinlik, toplumda birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağladı.
