Erzurum Oltu'da Sulama Barajı ile 6 Bin 860 Dekar Alan Suya Kavuşacak

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'nde tamamlanan Sivridere Sulama Barajı, bölgedeki 6 bin 860 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak. Barajın açılmasıyla çiftçilerin ürün çeşitliliği artacak ve tarımsal verimlilik yükselecek.

Erzurum Oltu'da Sulama Barajı ile 6 Bin 860 Dekar Alan Suya Kavuşacak

Oltu ilçesi Çamlıbel Mahallesi'nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen Sivridere Sulama Barajı, bölge tarımına önemli katkılar sunacak. 2026 yılının üçüncü çeyreğinde projenin tamamlanması hedefleniyor ve bu süreçte 6 bin 860 dekar tarım arazisi sulamaya açılacak. Barajın hizmete alınmasıyla birlikte, çiftçilerin ürün çeşitliliğini artırmaları bekleniyor. Baraj, özellikle ilkbahar döneminde geniş tarım alanlarına su sağlayarak tarımsal üretimi destekleyecek.

Mahalle sakinleri, barajın tamamlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Vatandaşlardan Yunus Aktaş, "Baraj olmasaydı köyümüz susuz kalacaktı. Bu suyla fasulye, patates, mısır ve buğday gibi ürünlerimizi suluyoruz," dedi. Aynur Aktaş ise barajın köy yaşamını iyileştirdiğini belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun. Suyumuz bol, köyümüz çok güzel," ifadelerini kullandı.

Sivridere Sulama Barajı'nın devreye alınmasıyla Çamlıbel ve çevresindeki köylerde tarımsal üretimin artması ve verimliliğin yükselmesi bekleniyor. Proje tamamlandığında, yıllık 85 milyon 750 bin lira ekonomik katkı sağlanması öngörülüyor. Projenin ikinci aşamasında 22 kilometre borulu sulama şebekesi tamamlandı ve çalışmalar hızla devam ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin