Erzurum Oltu'da Ulaşım Altyapısını Güçlendirecek 6 Köprülük Proje Hayata Geçiyor

Oltu'da ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 6 köprü inşa edilecek. Proje ile birlikte hem eski köprüler yenilenecek hem de yeni köprüler yapılacak.

Erzurum Oltu'da Ulaşım Altyapısını Güçlendirecek 6 Köprülük Proje Hayata Geçiyor
Oltu'da ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 6 köprü inşa edilecek. Proje ile birlikte hem eski köprüler yenilenecek hem de yeni köprüler yapılacak.
Google News'te Abone Ol

Erzurum'un Oltu ilçesinde ulaşım altyapısını güçlendirmek için önemli bir yatırım süreci resmen başladı. Oltu Çayı Merkez Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında, ilçeye toplamda 6 köprü kazandırılacak.

Bu proje kapsamında ilçe merkezinde bulunan 2 eski köprü yenilenirken, 4 yeni köprü de inşa edilecek. Hedef, şehir içi ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek, mahalleler arası bağlantıları güçlendirmek, trafik akışını rahatlatmak ve kent estetiğine modern bir görünüm kazandırmaktır.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, DSİ 8. Bölge Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı. Çalışmaların kısa süre içerisinde başlaması planlanmakta olup, projenin tamamlanmasıyla birlikte Oltu’nun ulaşım altyapısının daha güçlü ve sürdürülebilir bir hale geleceği ifade edildi.

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, yatırımın ilçeye kazandırılmasında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Çelebi, sürece destek veren AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat ve Fatma Öncü'nün yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz’a da şükranlarını iletti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin