Erzurum'da faaliyet gösteren DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu, "yaşam boyu spor" felsefesiyle spor yapmayı kendine ilke edinmiştir. Antrenör Aydın Tanas yönetimindeki grup, düzenli olarak DSİ Kapalı Spor Salonu’nda antrenman yapmaktadır. Takım, Gürcistan, Azerbaycan, Tataristan, Özbekistan ve Bosna Hersek gibi pek çok ülkede düzenlenen maratonlara katılarak önemli dereceler elde etmiştir. Yapılanmasında DSİ Spor Yöneticisi M. Emin Kocaaliler, Genel Koordinatör Hikmet Maraşlı ve Takım Kaptanı Yurda Topçuoğlu aktif görev almaktadır.
Grup üyeleri, 35 ile 70 yaşları arasında değişen, çeşitli meslek gruplarından oluşan bir topluluktur. 2 Kasım'da İstanbul Avrasya Maratonu'nda 15 ve 42 kilometrelik parkurlarda mücadele edecek olan takım, 30 Kasım'da Gaziantep Yarı Maratonu'nda 10 ve 21 kilometrelik mesafelerde koşacak. Ayrıca, 14 Aralık'ta Karadağ'da düzenlenecek Montenegro Maratonu'nda ülkemizi temsil edecekler.
Yaklaşık 10 yıldır atletizmle uğraşan grup, sporu yaşam biçimi haline getirerek Erzurum'un gururu olmaya devam etmektedir. Antrenmanlarını sadece fiziksel bir hazırlık olarak görmeyen ekip, müzik eşliğinde keyifli hale getiriyor. Koşarken müzikle moral bulan sporcular, dayanıklılıklarını artırırken, sporu eğlenceli bir alışkanlık haline dönüştürüyor. DSİ Palandöken Masterlar Koşu Grubu, dostlukları ve spor sevgileriyle "yaşam boyu spor" anlayışının Erzurum'daki en güzel örneklerinden biri olmaya devam ediyor.
Kaynak: Mersin Haber + IHA