Vali Aydın Baruş, ziyaretinin ardından Erzurum-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Aşkale uygulama noktasını da ziyaret etti. Burada denetim ve kontrolleri yerinde inceleyen Baruş, emniyet ve jandarma personelinden sahadaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görevli personelin işini kolaylaştırmak adına iyi dileklerde bulundu.
Vali Baruş’a bu ziyaretleri sırasında Erzurum Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Uğurlu da eşlik etti. Ziyaretler sırasında, göç ve güvenlik konularındaki güncel durumlar değerlendirilerek, uygulamaların etkinliği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Ayrıca, Aşkale Geri Gönderme Merkezleri’nin işleyişinin yanı sıra sunulan sağlık hizmetleri de gözden geçirildi. Baruş, bu tür merkezlerin işlevselliğinin artırılması gerektiğini belirterek, gerekli adımların atılmasını istedi.
