Erzurum'da Atatürk Üniversitesi ve Yakutiye Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" projesinin ilk mezunları, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Mezuniyet töreninde çocuklar, annelerinin bu önemli anlarını fotoğraf ve videolarla kaydetti.
Proje kapsamında annelere insan ilişkileri, medya okuryazarlığı ve sağlık bilgisi gibi konularda eğitim verildi. Yaklaşık bir ay süren eğitimlerin ardından anneler mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezuniyet töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirildi ve etkinliğe üniversite rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ATAKSAM Müdürü Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu ve birçok davetli katıldı.
Törende, projenin annelere sağladığı faydalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu, bu eğitimlerin amacının anneleri desteklemek olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Ali Korkut ise, "Kent konseyinde yer alan hocalarımızın değerli katkılarıyla bu projeyi hayata geçirdik. Annelerimizin iyi yetişmesi, gelecekteki çocuklarımızın da iyi bir şekilde büyümesine katkı sağlayacaktır" dedi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, ailenin eğitimdeki rolüne vurgu yaparak, bu projenin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından mezun olan annelere diplomaları verildi ve anneler, kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Çocuklar ise, annelerinin bu özel anlarını ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti.
Kaynak: Mersin Haber + IHA