Erzurum'da 2003-2025 yılları arasında 109 milyon 508 bin fidan toprakla buluştu.

Erzurum’da 2003-2025 yılları arasında toplam 109 milyon 508 bin fidan toprakla buluşturulmuş olup, bu süreçte 176 milyonun üzerinde fidan üretildiği belirtildi.

Erzurum'da 2003-2025 yılları arasında 109 milyon 508 bin fidan toprakla buluştu.
Erzurum’da 2003-2025 yılları arasında toplam 109 milyon 508 bin fidan toprakla buluşturulmuş olup, bu süreçte 176 milyonun üzerinde fidan üretildiği belirtildi.

Vali Aydın Baruş, Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Bölge Müdürü Serkan Karakurt’tan yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında, Erzurum’da 2026 yılı yatırım programı çerçevesinde ormancılık faaliyetlerine hız kazandırıldığı ifade edildi. Ağaçlandırma, toprak muhafazası, orman yolları ve üretim projeleri gibi geniş kapsamlı çalışmaların hayata geçirileceği vurgulandı. 2026 yılı içerisinde ise 8 milyon 410 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. Ayrıca 400 hektar toprak muhafaza, 500 hektar sel kontrolü ve 1.800 hektar mera ıslahı çalışması yapılması planlandığı aktarıldı. Silvikültür faaliyetleri, fidan ve tohum üretimi ile orman yolu yapım ve bakım çalışmalarının da devam edeceği ifade edildi.

Vali Baruş, Erzurum’a 410 milyon TL yatırım yapılacağını açıkladı

ORKÖY destekleri aracılığıyla Erzurum’da 185 aileye toplam 50 milyon 328 bin TL kredi ve hibe sağlanması için saha çalışmaları tamamlandı. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde Erzurum’a 2026 yılı için toplam 410 milyon TL yatırım yapılacağı belirtildi. Ziyaretin ardından Vali Baruş, ormanların temiz hava sağlamak ve su kaynaklarını korumak açısından önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca, Orman Teşkilatı’nın sahada görev yaparken her türlü zorlu durumda vatandaşların yanında yer aldığını gözlemlediğini dile getirdi.

Orman personeline teşekkür mesajı

Vali Aydın Baruş, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü personelinin özverili çalışmalarına teşekkür etti. Orman varlığının artırılması, mevcut orman alanlarının korunması ve sürdürülebilir şekilde geleceğe taşınması adına kararlılıkla çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Ormanların yangınlardan korunması, alanlarının rehabilitasyonu ve değişen iklim koşulları doğrultusunda ağaçlandırma faaliyetlerinin artırılması için gereken desteğin verileceği aktarıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin