Erzurum'da Ekonomik Potansiyel ve Yatırım Fırsatları Masaya Yatırıldı

Erzurum'da düzenlenen panelde ekonomik potansiyel, tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlerin geleceği ele alındı. Başkan Hakan Oral, sürdürülebilir büyüme için üretim ve ihracat odaklı yapıların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Erzurum'da Ekonomik Potansiyel ve Yatırım Fırsatları Masaya Yatırıldı
Erzurum'da düzenlenen panelde ekonomik potansiyel, tarım, hayvancılık ve turizm gibi sektörlerin geleceği ele alındı. Başkan Hakan Oral, sürdürülebilir büyüme için üretim ve ihracat odaklı yapıların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Google News'te Abone Ol

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Palandöken'de "Şehrin Ekonomisi Erzurum" paneline katılarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Panelde, Erzurum'un ekonomik gücü, tarım, hayvancılık, ihracat ve turizm gibi alanlardaki potansiyeli detaylı bir şekilde ele alındı. Oral, şehir ekonomisinin sürdürülebilir büyüme göstermesi için üretim ve ihracat odaklı bir yapının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Oral, Erzurum’un doğal kaynakları ve coğrafi konumunun, onu bölgesel bir ticaret merkezi yapma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde verimliliğin artırılmasının önemine dikkat çeken Oral, modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması ve genç nüfusun üretime yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, gastronomi kültürü ve turizm değerlerinin ekonomik ve kültürel fırsatlar sunduğunu ifade ederek, devlet destekleri ve özel sektör yatırımlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Panelde, ulusal ve uluslararası düzeyde Erzurum’un marka değerinin tanıtılması, yerel girişimcilerin desteklenmesi ve katma değeri yüksek tarımsal ürünlerin teşvik edilmesi gerektiği de dile getirildi. Başkan Oral, şehir ekonomisinin büyümesi için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir iş birliği yapılmasının önemini vurgulayarak, "Erzurum’un geleceğini birlikte inşa etmek için üretmek, paylaşmak ve iş birliği yapmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin