Erzurum'da "Maziden Atiye" Projesinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Erzurum'da gerçekleştirilen "Maziden Atiye" projesinin açılışı, gençlerin tarihi ve kültürel mirası tanıması amacıyla düzenlendi. Proje, gençlerin aidiyet duygusunu güçlendirmeyi ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Erzurum'da "Maziden Atiye" Projesinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Maziden Atiye" projesi, Erzurum’da düzenlenen açılış programıyla start aldı. Projenin amacı, gençlerin tarihi ve kültürel mirasımızı tanıtarak, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sunmaktır. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerin bir araya geldiği bu program, gençlerin geçmişle gelecek arasında güçlü bağlar kurmasını sağlıyor.

Vali Mustafa Çiftçi, açılışta yaptığı konuşmada Erzurum'un tarihi önemine vurgu yaptı. Çiftçi, "Tanpınar’ın ifadesiyle Erzurum, Türk tarihine 1945 metreden bakar. Bu şehir, ilmin ve irfanın merkezidir. Gençlerimizin köklü bir medeniyetin izlerini taşıyan bu şehirde bir araya gelmesi, programı daha da anlamlı kılıyor" dedi. Ayrıca, gençlerin ecdattan aldıkları mirası yeniden yorumlayarak "Türkiye Yüzyılı"nın öncü kuşağı olmaları gerektiğini belirtti.

Proje, katılımcılara Erzurum’un kadim tarihini ve kültürünü keşfetme fırsatı sunarak, millî kimlik ve aidiyet duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor. Gençlerin, yaşadıkları coğrafyanın tarihi dokusunu öğrenerek, bilinçli ve üretken bireyler olmalarına katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin