Erzurum'da Yasa Dışı Avcılıkta Kullanılan 30 Tüfek İhaleye Sunulacak

Erzurum'da yasa dışı avcılıkta kullanıldığı tespit edilen 30 adet yivsiz av tüfeği, ihaleye çıkarılıyor. Tüfekler, gerekli belgeleri sunan alıcılara pazarlık usulü ile satılacak.

Erzurum'da Yasa Dışı Avcılıkta Kullanılan 30 Tüfek İhaleye Sunulacak
Erzurum'da yasa dışı avcılıkta kullanıldığı tespit edilen 30 adet yivsiz av tüfeği, ihaleye çıkarılıyor. Tüfekler, gerekli belgeleri sunan alıcılara pazarlık usulü ile satılacak.

Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, yasa dışı avcılıkta kullanılan 30 adet yivsiz av tüfeğine el konuldu. Bu tüfekler, mülkiyetleri kamuya geçirildikten sonra, Devlet İhale Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda "Pazarlık Usulü" ile satışa sunulacak.

İhale Süreci ve Gerekli Belgeler

İhaleye katılacak olan isteklilerin, Erzurum DKMP Müdürlüğü tarafından belirlenen bazı belgeleri ibraz etmeleri gerekecek. Tüfek bayilerinin "Geçerli av tüfeği satıcılık belgesi" sunması, şahısların ise mahallin en büyük mülki amirinden alacakları "Yivsiz tüfek satın alma belgesi"ni komisyona iletmeleri zorunludur.

Tüfeklerin İncelemesi ve İhale Tarihleri

Satışa sunulan tüfekler, 13 Temmuz - 8 Ağustos 2026 tarihleri arasında, mesai saatleri içinde Erzurum DKMP Müdürlüğü binasında fiziki olarak incelenebilecek. İhale şartnameleri ise mesai saatleri içerisinde Erzurum Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden ücretsiz olarak temin edilebilecek. İhale komisyonu, ihaleyi yapma konusunda serbest olup, gerekli gördüğünde tüfeklerden herhangi birini ihale kapsamından çıkarma hakkına sahiptir.

Tüfeklerin Fiyat Aralığı

Yapılan değerlendirmelere göre, satışa sunulacak yivsiz tüfeklerin tahmini bedelleri de belirlendi. En yüksek fiyatlı tüfek 42 bin 340 TL ile lüks bir av tüfeği olurken, en düşük fiyat ise 4 bin 170 TL olarak belirlendi. Bu fiyat aralığı, tüfeklerin markalarına ve özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin