Esenyurt'ta Bir Vatandaşın 35 Bin Lirası Temizlik Ekiplerince Kurtarıldı

Esenyurt'ta dalgınlık sonucu çöpe atılan 35 bin lira ve cüzdan, temizlik personelinin özverili çalışmasıyla sahibine teslim edildi.

Esenyurt'ta Bir Vatandaşın 35 Bin Lirası Temizlik Ekiplerince Kurtarıldı
Esenyurt'ta dalgınlık sonucu çöpe atılan 35 bin lira ve cüzdan, temizlik personelinin özverili çalışmasıyla sahibine teslim edildi.

Esenyurt ilçesinde, Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan Saadettin Musullu, sabah işe gitmek üzere hazırlık yaparken kredi kartı borcunu ödemek için yanına 35 bin lira nakit para ve cüzdanını aldı. Aynı anda evdeki çöpleri de yanına alan Musullu, dalgınlıkla para ve cüzdanının bulunduğu poşeti çöplerle birlikte çöpe attı. Bir süre sonra parası ve cüzdanının kaybolduğunu fark eden Musullu, hemen konteynerlerin bulunduğu alana geri döndü. Ancak bu sırada Esenyurt Belediyesi temizlik ekipleri çöpleri toplamıştı. Durumu belediye personeline bildiren Musullu, çöp toplama aracını takip ederek Esenyurt Belediyesi Çöp Aktarma Merkezi’ne geldi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın yaşadığı mağduriyeti gidermek için hızlı bir şekilde harekete geçti. Aktarma merkezinde çöp toplama aracındaki atıklar boşaltıldı ve belediye personeli tarafından detaylı bir arama gerçekleştirildi. Yapılan titiz çalışma sonucunda, içerisinde 35 bin lira nakit para, kimlik, ehliyet, kredi kartları ve kişisel eşyaların bulunduğu poşet bulundu. Bulunan para ve cüzdan, zabıta ekiplerinin gözetiminde tutanak altına alınarak sahibine eksiksiz bir şekilde teslim edildi.

Büyük Bir Mutluluk Duydu

Olaydan sonra büyük mutluluk duyduğunu belirten Saadettin Musullu, "Sabah evden çıkarken kredi kartı borcumu ödemek için hazırladığım parayı ve cüzdanımı yanlışlıkla çöpe attım. Durumu fark edince belediye ekiplerine ulaştım. Sağ olsunlar, büyük bir özveriyle arama yaptılar ve tüm eşyalarımı eksiksiz şekilde bulup teslim ettiler. Başta belediye başkanımız olmak üzere Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çöp Toplama Süreci

Evsel Atık Hareket Amiri Adil Kesik, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Çöp toplama sırasında şoför arkadaşımız, bir vatandaşın para ve cüzdanını yanlışlıkla çöpe attığını bildirdi. Hemen gerekli yönlendirmeleri yaptık. Vatandaşımız da aracı takip ederek aktarma merkezimize geldi. Burada aracı boşalttık ve personelimizin desteğiyle detaylı bir arama gerçekleştirdik. Yapılan çalışma sonucunda, vatandaşımıza ait para ve cüzdanı bularak kendisine teslim ettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin