İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Esenyurt ilçesinde meydana gelen trafikteki kavga olayıyla ilgili olarak kapsamlı bir inceleme başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde plaka bilgileri doğrultusunda kimlikleri tespit edilen Ö.Y. (19), M.R.K. (28) isimli motosiklet sürücüleri ve M.B. (46) isimli otomobil sürücüsü, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Polis, bu kişilere "Trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip etmek", "Trafik işaret ve levhalarına uymamak", "Kırmızı ışık kuralına uymamak" ve "Saygısızca araç kullanmak" gibi maddelerden dolayı toplamda 366 bin TL idari para cezası uyguladı. Ayrıca, Ö.Y. ve M.R.K. isimli sürücülerin motosikletleri, 60 gün süreyle trafikten men edilerek, sürücü belgelerine de 60 gün süreyle ek konuldu.
Olayla ilgili adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.B., adli makamlarca serbest bırakılırken, Ö.Y. ve M.R.K. ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldılar. Bu tür olayların önlenmesi adına yetkililer, trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekiyor.
