Eski Bakan Fikri Sağlar Mersin'de A. Adaylığını Açıkladı

Devlet ve Kültür eski Bakanlarından, 26. Dönem Mersin Milletvekili D. Fikri Sağlar, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na a. adayı olduğunu açıkladı.

03 Ekim 2018 Çarşamba, 12:28
G: 03.10.2018 - 12:31
Eski Bakan Fikri Sağlar Mersin'de A. Adaylığını Açıkladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Devlet ve Kültür eski Bakanlarından, 26. Dönem Mersin Milletvekili D. Fikri Sağlar, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na a. adayı olduğunu belirtirken, ön seçim vurgusunun altını çizdi. Dünyanın değiştiğini ve artık Mersin'in de değişmesi gerektiğini belirten Fikri Sağlar, “Bırakın kararı Mersin’de yaşayanlar versin” diyerek, CHP’nin başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere, tüm ilçelerin Belediye Başkanları ve Belediye Meclis üyelerinin adaylarının da ön seçimle belirlenmesini istedi.
Cumhuriyet Halk Partisi kültüründen asla ödün vermeden siyasi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmekte olduğunu ifade eden Fikri Sağlar, Mersin’deki Yerel Gazeteciler ve Köşe yazarlarının tamamına yakını ile çok sayıda CHP İlçe Başkanı ve yöneticisi ile partililerin katıldığı Piere Garden’de yaptığı Basın toplantısında, genel ve yerel konulara ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Bugüne kadar Türkiye'yi sömürenlerle mücadele ettiğini, bundan sonra Mersin halkını sömürenlerle mücadeleye hazır olduğunu vurgulayan Sağlar, Mersin’in kurtuluşunu 4 T olan ‘Turizm, Tarım, Ticaret ve Teknoloji” ile gerçekleştireceklerini kaydetti.
Kalabalık bir partili topluluğu ve Basın ordusunun katıldığı Basın toplantısında, Bakanlığı döneminde Mersin ve ilçeleri ile Türkiye’ye ulusal ve uluslar arası ölçekte verdiği hizmetler hakkında detaylı bilgi veren ve Mersin Üniversitesi’nin Mersin’e kazandırılmasına öncülük edip, Üniversiteyi Mersin’e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Sağlar’ın konuşmalarından satır başları şöyle:
-Ön seçim üye saygıdır
Bugün Demokrasiyi askıya adam bir rejim değişikliğine karşı karşıyayız. Şimdi parlamento yerine ülkeyi Saray yönetiyor. Yasama, yargı ve yürütme tek adamın eline verildi. Toplumun algı yönetimi ile hipnotize edildiğini biliyoruz. Medyanın ele geçirilmesi tiranlık uygulamasının ilk ve en güçlü hamlesiydi. Şimdi insanlarımız gözleriyle düşünüp, kulaklarıyla zarar verir haldeler. Böyle bir durumda yerel seçimleri gidiyoruz. Demokratik devlet, örgütlü toplum ve özgür bireyin varlığı için son kapı Belediyelerde halkın kendisini ifade edebilecek gücü ele geçirmek. Yerel seçimlerin en önemli farkı belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin partilerinin dışında da halk indinde itibar görmeleridir. Seçimin kazanılmasında adayın payı Parti ile eş değerdedir. Yanlış adayın güçlü bir partiyi yerelde kaybettirdiği çok örnek vardır. Yandaş araştırmacılar ve havuz medyası Bu gerçeği değiştirmeye çalışıyor. Toplumu yanlış ve amaçlı olarak yönlendiriyorlar. Oysa tam tersi Parti tabanlarının belirlediği arkasında hizmet izi olan ve o yerel toplumda kucaklaşan kişiler başka partilerden oy alarak seçimi kazanıyorlar.
-Yaklaşan yerel seçimlerde geçmişten örnek alınmalı
Tüm partilere önerim başarılı bir yöntem olan tüm üyeler ile yapılan seçimde adaylarını belirlemeli. Hatta Mümkünse ki yapılabilir, Partili olmayan yerel seçmene de partilerin adayını belirleme şansı verilmelidir.
Hemşehri hangi partiye sempati duyuyorsa ya da hangi adayı seçmek istiyorsa bu düşüncesini seçim öncesinde de kullanabilmektedir. Çoğulculuk ilkesi ile yapılan önseçim Parti Merkezlerindeki azınlık tarafından yapılan tercihe göre daha doğru sonuç verecektir. Ayrıca Parti üyeleri kendi adaylarını seçtikçe demokrasi kültürü de gelişecektir.
Halkın katılımı ile belirlenen aday, aynı zamanda değişik toplum katmanlarının kucaklaşmasını da sağlayacaktır.
-Bir üye partiye niye kaydolur?
İlkelerini iktidar etmek, halka hizmet sunmak için çalışır. Verilen görevi yapar, en zor mücadeleye sokulur, o zaman fedakardır. “Ama kendisini temsil edecek adayı belirlemek istediğinde buna engel olmak!” anlayışı yanlıştır.
Yöneticiler üyeye ve haklarına saygı göstermek zorundadır. Kaldı ki adayı seçen üye kazandırmak için çalışır, sonra seçtiği yöneticinin doğru hizmet etmesini denetler.
Çünkü o adayı seçerek sorumluluk yüklenmiştir. Yerel seçimleri 6 ay kala yeni yöntemler aramaktansa partilerin ön seçimde aday belirlemesi, askıya alınmak istenen demokratik geleneğin inadına geliştirilmesi olacaktır. Önseçim Tek Adam rejimini değiştirecek en önemli adımdır.
-Demokrasi kültürü önce ailede sonra partide ve de meydanlarda gelişir
Bu gerçek hiç unutulmamalıdır. Onun için diyoruz ki Bırakın kararı Mersin'de yaşayanlar versin.”
Fikri Sağlar, Belediye Başkanı seçilmesi halinde, köy-kent projeleriyle, kalkınmanın köylerden başlatılacağını, köy ve kırlarda yaşayan gençlere iş imkanı sunacaklarını, hayvancılığı geliştireceklerini ve tarım ürünlerinin Köy-Kent pazarlarında satılacağını, soğuk hava depoları, paketleme tesisleri ve ürün değerlendirme fabrikaları kuracaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
mersinli
08:45
4 Ekim 2018 Perşembe
tebrikler gerçek mersinli dedinmi fikri sağlar abimiz
95.5.28.224
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”