Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde gerçekleştirilen "Masterclass Günleri", klasik müzik alanında eğitim gören öğrencilere önemli fırsatlar sunuyor. Etkinlikte, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Tutu Aydınoğlu ve Prof. Dr. Bahar Yücelen, öğrencilerle buluşarak onların müzikal gelişimlerine katkıda bulunuyor. Program, Anadolu Üniversitesi Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faris Akarsu Konser Salonu’nda düzenleniyor ve birçok öğrenci bu etkinliğe katılım gösteriyor.
Masterclass Günleri çerçevesinde, piyanist ve keman sanatçıları için özel çalışmalar yapılıyor. Etkinliklerde farklı sınıf ve seviyelerden öğrenciler sahne alarak, klasik müzik repertuvarından seçkin eserler seslendiriyor. Öğrenciler, Chopin, Bach ve Mozart gibi ünlü bestecilerin eserlerini yorumlarken, uzman eğitmenler tarafından teknik, müzikal yorum ve sahne hakimiyeti konularında geri bildirim alıyorlar.
Etkinlik, 9-10 Mayıs tarihlerinde ünlü piyanist Gülsin Onay’ın katılımıyla sona erecek. Bu tür organizasyonlar, müzik eğitiminin kalitesini artırmak ve genç yeteneklere destek olmak amacıyla düzenleniyor.
